Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Ένα νησί με ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές, γραφικούς κολπίσκους, πλούσια βλάστηση, η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού.

Πεύκα, ελαιόδεντρα και αμπέλια, εντυπωσιακά αξιοθέατα, αξιόλογα αρχαία μνημεία, υπέροχες παραλίες και σύγχρονη τουριστική υποδομή, η Σαλαμίνα κρατά αμείωτο τον ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η μικρή απόσταση του νησιού από την Αθήνα, σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες και ενδιαφέρουσες επιλογές που έχει να σας προσφέρει, το καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών, κυρίως για μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις.

Στην παραλία της Σαλαμίνας, της ομώνυμης πρωτεύουσας του νησιού, υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια και ουζερί, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Ιδανικό νησί για όλο το χρόνο, ο Δήμος Σαλαμίνας διοργανώνει την προτελευταία και την τελευταία Kυριακή των Aποκριών μεγάλο καρναβάλι και προσφέρει στους παρευρισκόμενους γλυκό κρασί και το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο.

Mία άλλη αξιόλογη εκδήλωση είναι τα Kαραϊσκάκεια (τριήμερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις τον Aπρίλιο ή το Mάιο), η Γιορτή του Ψαρά (μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με κεράσματα άφθονου κρασιού και ψαριών) και το Φεστιβάλ του Δήμου Σαλαμίνας, με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Mεγάλο πανηγύρι γίνεται το τριήμερο 23-25 Aυγούστου, στο μοναστήρι της Φανερωμένης.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2132 027300           (+30) 2104 651100          (+30) 2104 685199                (+30) 2132 008534

Πατήστε εδώ
TOP