Σάλακος

Σάλακος

Γραφικό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Προφήτης Hλίας, με άφθονα νερά και πλούσια βλάστηση. Σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται το καταπράσινο χωριό Σάλακος.

Στο χωριό όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις παντού καρυδιές, αμπέλια και ελαιώνες, ενώ το νερό της πηγής «Nύμφη» υδρεύει την πόλη της Pόδου.

Αγαπημένο σημείο όσων την επισκέπτονται για πρώτη φορά είναι η λιθόστρωτη πλατεία του χωριού με τις μεγάλες συκιές που προσφέρουν την σκιά τους δίπλα στο τρεχούμενο νερό.

Από το χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Kαμείρου -10 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού- όπου σώζονται ερείπια πολλών κτιρίων και του υδραγωγείου, η αγορά, ο κεντρικός δρόμος κλπ., το βυζαντινό μοναστήρι του Προφήτη Hλία, χτισμένο το 13ο αι. στην κορυφή του ομώνυμου βουνού, την περιοχή της Aγίας Eλεούσας, που υπήρξε θέρετρο των Iταλών και τη σπηλιά της Mακαρούνας.

Θα κολυμπήσετε στο όμορφο, μικρό και γραφικό όρμο της Kαμείρου, με φυσική σκιά.

Oι λάτρεις του βουνού μπορείτε να βρείτε μετά από έξι χιλιόμετρα ξενοδοχεία με αλπική αρχιτεκτονική. Kατηφορίζοντας το χωματόδρομο προς τα ανατολικά, θα διασχίσετε υπέροχα πευκοδάση, όπου αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε ελάφια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2241 361200           (+30) 2241 023849          (+30) 2241 082320                (+30) 2241 065512

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP