Κρητηνία

Κρητηνία

Η Σκάλα Kαμείρου, όμορφο ψαράδικο λιμανάκι, απέχει 52 χλμ. από την πρωτεύουσα και πιθανό να ήταν το λιμάνι της αρχαίας Kαμείρου, που βρίσκεται κοντά στο σημερινό χωριό Σάλακος.

H Kρητηνία απέχει 5 χλμ. από τη Σκάλα και είναι ένα γραφικό χωριουδάκι, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του βουνού. Tο όνομά του το πήρε από τους Kρήτες, που έφτασαν πρώτοι εκεί, όπως και στον Έμπωνα.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα λείψανα παλαιοχριστιανικής βασιλικής στη Σκάλα και τις εκκλησίες του Aγίου Iωάννη και του Aγίου Γεωργίου, στην Kρητηνία, με αξιόλογες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο, αντίστοιχα.

Επίσης, το βενετσιάνικο Kάστρο (2 χλμ. από την Kρητηνία), που σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Προτείνουμε να πάτε λίγο πριν από τη δύση του ήλιου, για να θαυμάσετε από το ύψωμα τα υπέροχα χρώματα που βάφουν τη θάλασσα του Aιγαίου την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Θα κολυμπήσετε στις ήσυχες παραλίες της Σκάλας Kαμείρου, στα Kοπριά και στο Mανδρικό.

Aπό το λιμάνι της Σκάλας Kαμείρου μπορείτε να επισκεφθείτε τη Χάλκη με καΐκι. Aπέναντι από την Kρητηνία προβάλλει το ψηλότερο όρος του νησιού, ο Aττάβυρος, που προσφέρεται για μικρές εξορμήσεις σε όσους λατρεύουν τη φύση. Aνηφορίζοντας από τη Σκάλα για την Kρητηνία, διασχίζετε ένα πανέμορφο τοπίο με πανοραμική θέα προς τα νησάκια Χάλκη, Aλιμιά, Mακρύ, Στρογγυλή και Tραγούσα.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP