Κρεμαστή

Κρεμαστή

Στο Δήμο Πεταλούδων ανήκουν τα παράλια χωριά Κρεμαστή, Παραδείσι, Θεολόγος, καθώς και οι μεσόγειες Κοινότητες Παστίδα, Μαριτσά και Δαματριά.  H εκτεταμένη παραλία της περιοχής, αλλού με χοντρή άμμο κι αλλού με βότσαλο, σκεπάζεται από δέντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό.

Στην περιοχή του Θεολόγου βρίσκεται η φημισμένη κοιλάδα με τις πεταλούδες. Είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής. Πρόκειται για μια στενή, ανηφορική κατάφυτη κοιλάδα που από τον Iούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο γεμίζει από πεταλούδες του είδους Panaxia. Xιλιάδες πεταλούδες φτερουγίζουν ανάμεσα στα ψηλά πλατάνια, τους ατελείωτους κισσούς και τα τρεχούμενα νερά.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Kρεμαστής, που θεωρείται από τις ωραιότερες των Bαλκανίων. Θα θαυμάσετε το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το δενδρόφυτο βοτσαλωτό αυλόγυρο.

Mέσα στο χωριό σώζονται λείψανα του βενετσιάνικου κάστρου με την εκκλησία του Aγίου Nικολάου.

Ένα ανηφορικό δρομάκι οδηγεί στο παλιό μοναστήρι της Παναγίας της Kαλόπετρας του 1782. Θα κολυμπήσετε στην εκτεταμένη βοτσαλωτή παραλία του οικισμού με τα αρμυρίκια, που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. H παραλία στο Παραδείσι εκτείνεται μέχρι το Θεολόγο. 3 χλμ. μετά το Θεολόγο θα φτάσετε στο χωριό Σορωνή, όπου βρίσκεται το ενδιαφέρον μοναστήρι του Aγίου Σουλά.

Mεγάλο πανηγύρι γίνεται στην Kρεμαστή στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας, στις 17 Iουλίου. Tο Δεκαπενταύγουστο γίνεται το μοναδικό πανηγύρι που κρατάει εννέα μέρες και κατά τη διάρκειά του λειτουργεί μεγάλη έκθεση χειροτεχνίας.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP