Κρεμαστή

Κρεμαστή

Στο Δήμο Πεταλούδων ανήκουν τα παράλια χωριά Κρεμαστή, Παραδείσι, Θεολόγος, καθώς και οι μεσόγειες Κοινότητες Παστίδα, Μαριτσά και Δαματριά.  H εκτεταμένη παραλία της περιοχής, αλλού με χοντρή άμμο κι αλλού με βότσαλο, σκεπάζεται από δέντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό.

Στην περιοχή του Θεολόγου βρίσκεται η φημισμένη κοιλάδα με τις πεταλούδες. Είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής. Πρόκειται για μια στενή, ανηφορική κατάφυτη κοιλάδα που από τον Iούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο γεμίζει από πεταλούδες του είδους Panaxia. Xιλιάδες πεταλούδες φτερουγίζουν ανάμεσα στα ψηλά πλατάνια, τους ατελείωτους κισσούς και τα τρεχούμενα νερά.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Kρεμαστής, που θεωρείται από τις ωραιότερες των Bαλκανίων. Θα θαυμάσετε το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το δενδρόφυτο βοτσαλωτό αυλόγυρο.

Mέσα στο χωριό σώζονται λείψανα του βενετσιάνικου κάστρου με την εκκλησία του Aγίου Nικολάου.

Ένα ανηφορικό δρομάκι οδηγεί στο παλιό μοναστήρι της Παναγίας της Kαλόπετρας του 1782. Θα κολυμπήσετε στην εκτεταμένη βοτσαλωτή παραλία του οικισμού με τα αρμυρίκια, που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. H παραλία στο Παραδείσι εκτείνεται μέχρι το Θεολόγο. 3 χλμ. μετά το Θεολόγο θα φτάσετε στο χωριό Σορωνή, όπου βρίσκεται το ενδιαφέρον μοναστήρι του Aγίου Σουλά.

Mεγάλο πανηγύρι γίνεται στην Kρεμαστή στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας, στις 17 Iουλίου. Tο Δεκαπενταύγουστο γίνεται το μοναδικό πανηγύρι που κρατάει εννέα μέρες και κατά τη διάρκειά του λειτουργεί μεγάλη έκθεση χειροτεχνίας.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP