Κοσκινού

Κοσκινού

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές στη Ρόδο. Το χωριό Κοσκινού είναι ένα μεσογειακό χωριό, που βρίσκεται οχτώ χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πόλης της Pόδου και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τη θάλασσα.

O οικισμός έχει διατηρήσει το παραδοσιακό ύφος, με βοτσαλωτές αυλές και διακοσμημένα με ροδίτικα κεραμικά σπίτια. Διαθέτουν έντονα νεοκλασικά στοιχεία και αρχιτεκτονικά παραδοσιακά στοιχεία, όπως πολύχρωμες προσόψεις, υπέροχη εσωτερική διακόσμηση.

Αξίζει να περπατήσετε στα στενά σοκάκια με τα ωραία σπίτια και να επισκεφτείτε τα πρωτοχριστιανικά παρεκκλήσια των Αγίων Μαρίνας, Ειρήνης και Λουκά (χτισμένα στον 4ο αιώνα). Επίσης επισκεφθείτε το μεσαιωνικό κάστρο του 13ου αιώνα. Οι χαριτωμένοι μικροί κήποι με τα βοτσαλωτά δάπεδα θα σας προσελκύσουν οπωσδήποτε να δεχθείτε την δροσιά τους.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το "Παραδοσιακό σπίτι" με την διακόσμηση από χειροποίητα υφαντά και κεραμικά στολίδια.

Κοντά στην Kοσκινού (σε απόσταση τριών χιλιομέτρων) βρίσκεται η δημοφιλής Kαλλιθέα, που συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε καλοκαίρι.

Γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, που σήμερα όμως δεν λειτουργούν, μπορείτε να περιπλανηθείτε στη Μεγάλη Ροτόντα με το θόλο ύψους 14 μέτρων, περίτεχνα διακοσμημένου, όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Στον κλειστό κυκλικό χώρο της Ροτόντας φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας ενώ στον ανοιχτό χώρο με τη μαγευτική θέα στη θάλασσα, διοργανώνονται συναυλίες, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Στα Κοσκινού, στο δρόμο προς τη Καλλιθέα, υπάρχουν φανταστικά,  πανέμορφα τεράστια ξενοδοχεία, με τεράστιους κήπους, που αξίζει να δείτε.

Μόνο εδώ στα Κοσκινού μπορείτε να γευθείτε το τοπικό γλυκό "μελεκούνι", που παραδοσιακά φτιάχνουν οι γυναίκες του χωριού ειδικά για μεγάλα φαγοπότια.

H παραλία του οικισμού είναι το Pένι, που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά. Αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται, επίσης, στην αμμουδιά στα Kόκκινα.

Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, αλλά και ταξί.

Το Κοσκινού, σύμφωνα με ξένους περιηγητές είναι από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά χωριά του νησιού. Το όνομα Κοσκινού το πήρε σύμφωνα με μια εκδοχή από τον κτηματία Κοσκινά και την Παναγία Κοσκινού. Κατά τους αρχαιολόγους το 408 π.Χ. όταν χτιζόταν η πόλης της Pόδου από τον πολεοδόμο Ιππόδαμο τα υλικά οικοδομών και οι πέτρες μεταφέρθηκαν από την περιοχή Κοσκινού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2241 361200           (+30) 2241 023849          (+30) 2241 082320                (+30) 2241 065512

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP