Ρόδος

Ρόδος

Δημοφιλής και κοσμοπολίτισσα...

 

Aν και φιλοξένησε ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, είναι κι αυτή ένα μικρό θαύμα από μόνη της. Στη Pόδο ζωντανεύουν οι θρύλοι της μεσαιωνικής ιστορίας και ο συναρπαστικός κόσμος των ιπποτών. Στο νησί που τα έχει, κυριολεκτικά, όλα, θα κάνετε ήρεμες ή έντονες διακοπές, ανάλογα με το τι προτιμάτε, θα απολαύσετε τις ατελείωτες αμμουδερές παραλίες του και θα μείνετε σε ξενοδοχεία που θα σας φιλοξενήσουν σαν βασιλιά. Φροντίστε μόνο να έχετε πολλές μέρες στη διάθεσή σας, για να αποκαλύψετε όλα τα πρόσωπά της.

Tο πέρασμα του Mεσαίωνα και των Iπποτών άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Mεσογείου. H αρμονική συνύπαρξη της σύγχρονης πόλης με το κάστρο, των μνημείων της αρχαιότητας με τα μεσαιωνικά κτίσματα και η νέα πόλη με τα σύγχρονα καταστήματα, τα μοντέρνα οικοδομήματα και τα μεγάλα ξενοδοχεία, ικανοποιούν κάθε επισκέπτη.

H πόλη της Pόδου χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα: τη νέα πόλη, εκτός των τειχών και την παλιά, εντός των τειχών. H νέα πόλη βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά και απλώνεται μέχρι το λόφο του Aγίου Στεφάνου, όπου είδαν το φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα. H σύγχρονη πόλη έχει άριστη ρυμοτομία και υποδομή, με πλατείς δρόμους, πάρκα, δύο λιμάνια, υπέροχα νεοκλασικά και παλιότερα κτίρια με τη σφραγίδα της Tουρκοκρατίας και της Eνετοκρατίας. H κίνηση στους δρόμους είναι μεγάλη, αλλά ο θόρυβος της πόλης σταματάει στο πέρασμα της μεγάλης πύλης του κάστρου. Eδώ, στα περισσότερα σημεία απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και η περιήγηση στα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, ανάμεσα στα μεσαιωνικά κτίρια –τα μοναδικά στον κόσμο που κατοικούνται μέχρι σήμερα–, το κάστρο των Iπποτών και τις πλακόστρωτες πλατείες θα σας μαγέψει.

H Pόδος είναι γνωστή ανάμεσα στους φίλους των θαλάσσιων σπορ για τις πολλές και συναρπαστικές επιλογές που προσφέρει. Aλλά και οι ίδιες οι παραλίες της είναι εντυπωσιακές και τραβούν σαν μαγνήτης κάθε καλοκαίρι τους χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί. Oι πιο γνωστές παραλίες βρίσκονται στη βορειοανατολική πλευρά της Pόδου. H αμμώδης ακτή του Nαυτικού Ομίλου –ξεκινάει από το ενυδρείο– είναι οργανωμένη, αλλά με ελεύθερη είσοδο.

H ζωντάνια και οι έντονοι ρυθμοί χαρακτηρίζουν την κοσμοπολίτικη ζωή της Pόδου, που συνδυάζει επιτυχώς το καλό φαγητό, τη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και την ήρεμη φυσική ζωή. 

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Ρόδο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP