Φαληράκι - Καλυθιές

ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Ρόδου. Το Φαληράκι, που ανήκει στον Δήμο Καλλιθέας, έχει γνωρίσει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη και είναι από τα πλέον πολυσύχναστα θέρετρα του νησιού.

Φημίζεται για την μήκους πέντε χιλιομέτρων αμμώδη ακτή του, όπου μπορείτε να απολαύσετε το λαμπρό ροδίτικο ήλιο και την καταγάλανη θάλασσα και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ.

Κολυμπήστε στον γραφικό κόλπο του Λαδικού, την παραλία Τραγανού με τις εντυπωσιακές σπηλιές και στον όρμο της Καλλιθέας με τα ιαματικά λουτρά, χτισμένα την εποχή της Ιταλοκρατίας.

Δεν γίνεται να μην κάνετε έναν απογευματινό περίπατο στα στενά δρομάκια του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού Κοσκινού, ενώ για ελληνικό καφέ ή ούζο μπορεί να σταθεί στην όμορφη πλατεία των Καλυθιών λίγο πιο πάνω από το Φαληράκι, παρέα με τους ανθρώπους του χωριού.

Οι κάθε κατηγορίας και μεγέθους ξενοδοχειακές μονάδες θα σας προσφέρουν την εγγύηση μια θερμής φιλοξενίας, ενώ τα πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ καλύπτουν κάθε είδους νυχτερινή διασκέδαση.

Φεύγοντας από το Φαληράκι και οδηγώντας παραλιακά προς Ρόδο θα συναντήσετε τις πανέμορφες Πηγές Καλλιθέας. Μην παραλείψετε μια ξενάγηση στο ειδυλλιακό περιβάλλον με το βοτσαλωτό δάπεδο, το συντριβάνι, τις εντυπωσιακές καμάρες, τη Ροτόντα, την κρήνη, το άγαλμα του Έρωτα, τις σκάλες και τις πέργκολες. Δίπλα στο μνημείο μπορείτε να απολαύσετε κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά του μικρού όρμου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2241 361200          (+30) 2241 023849          (+30) 2241 082320                (+30) 2241 065512

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP