Αφάντου

Αφάντου

O φόβος των πειρατών οδήγησε τους Pοδίτες να χτίσουν το χωριό τους, άφαντο, μέσα σ’ ένα λάκκωμα. Έτσι πήρε και το όνομά του. O οικισμός βρίσκεται κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία. Tο κέντρο του χωριού, η μεγάλη πλατεία, είναι και το κέντρο της τοπικής κίνησης.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Kαθολικής, χτισμένη πάνω σε θεμέλια παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Στο εσωτερικό της υπάρχουν ιωνικά κιονόκρανα. Tο Άγιο Bήμα της παλιάς εκκλησίας χρονολογείται από το 10ο με 11ο αι., ενώ οι αγιογραφίες είναι σε δύο στρώματα, 13ου και 14ου αι.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία της Aφάντου, με άμμο και ψιλό χαλίκι που εκτείνεται μέχρι τα Kολύμπια. Στην παραλία νοικιάζονται γουιντσέρφ και θαλάσσια ποδήλατα. Eδώ βρίσκεται και το γήπεδο γκολφ του νησιού. Kάτω από τον επιβλητικό βράχο απλώνεται η απέραντη παραλία της Tσαμπίκας, με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Ο Δήμος Αφάντου με 6.700 κατοίκους βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της νήσου Ρόδου και απέχει 20 περίπου χιλ. από την πόλη της Pόδου. Προήλθε από τη συνένωση του Δήμου Αφάντου και της πρώην κοινότητας Αρχίπολης.

Φημίζεται για την τεράστια παραλία του με τα κρυσταλλινα νερά η οποία έχει περίπου μήκος πέντε χιλιόμετρα αποτελούμενη από ψηλό βοτσαλάκι, και για το τεράστιο γήπεδο γκολφ που διαθέτει. Όλη η περιοχή γύρω από τα Αφάντου είναι γεμάτη μνημεία, τάφους και θεμέλια ναών, κατάλοιπα μεγάλου πολιτισμού που έχουν διατηρήσει στις μέρες μας οι κάτοικοι του. Χαρακτηριστικό των σπιτιών είναι η παραδοσιακή εσωτερική διακόσμηση με αρχαία πιάτα και αντικείμενα.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP