Πρέβελη

Πρέβελη

Η Πρεβελη είναι μία περιοχή του Νομού Ρεθύμνης κοντά στο Λιβυκό πέλαγος με την ομώνυμη Μονή και την διάσημη παραλία με το παραποτάμιο της φοινικόδασος με μάκρος 1-2 περίπου χλμ μέσα σε ένα φαράγγι, που συνθέτει ένα μοναδικό εξωτικό τοπίο στο νότο της Κρήτης, και με μεγάλο το ενδιαφέρων της τουριστικής κίνησης εκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

H παραλία του Φοίνικα - γνωστή ως Πρεβελη - είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Tο πυκνό φοινικόδασος πίσω της διασχίζεται από τον Kουρταλιώτη ποταμό, ο οποίος, λίγο πριν χυθεί στη θάλασσα, σχηματίζει μια μικρή λίμνη πλαισιωμένη από τους φοίνικες. Aξίζει, οπωσδήποτε, να εξερευνήσετε το φαράγγι ακολουθώντας τις όχθες του ποταμού. Mετά από 200 περίπου μέτρα περπατώντας προς το φαράγγι θα συναντήσετε διαδοχικές λίμνες που σχηματίζονται από μικρούς καταρράχτες, που πέφτουν από τα λειασμένα βράχια, ιδανικές παγωμένες «πισίνες» που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Επίσης φανταστική εμπειρία για τον επισκέπτη είναι το να περπατήσει και να ανέβει τον ποταμό. Οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά και το έδαφος είναι ομαλό και με άμμο. Κάποιες στιγμές θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι βρίσκεται σε μια αφρικανική όαση.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2831 341301           (+30) 2831 088155          (+30) 2831 022222                (+30) 2831 021725

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP