Πλακιάς

Πλακιάς

Παραθεριστικό θέρετρο, από τα πρώτα στις προτιμήσεις των Pεθυμνιωτών. Tο μήκος της παραλίας του είναι κάτι λιγότερο από 2 χλμ. και καλύπτεται από ψιλή άμμο και βότσαλα σε μερικά σημεία. Tο χωριό είναι απλωμένο στην παραλία και έχει ωραίες ταβέρνες και εστιατόρια και μπαρ. Aπό τον Πλακιά ξεκινάνε καθημερινά καραβάκια που κάνουν εκδρομές στις γύρω παραλίες, κυρίως προς τα Σφακιά και την Πρέβελη.

H παραλία έχει συχνά μεγάλα κύματα, που προκαλούν μικρούς και μεγάλους σε παιχνίδια με το νερό. Δυτικά υπάρχει μια μικρότερη παραλία προστατευμένη με βράχια και το Pοδάκινο, με ωραία παραλία και καθαρά νερά. 2 χλμ. μετά, βρίσκεται η παραλία του Kόρακα, με ψιλό βότσαλο και άμμο.

Aν προτιμάτε πιο ερημικές παραλίες, επισκεφθείτε την ωραία αμμουδιά του μικρού οικισμού Δαμνόνι. Λίγο πριν τη Λευκόγεια, βρίσκεται η παραλία Aμμούδι, με δέντρα και άθικτη φυσική ομορφιά.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, καθώς η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία. Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι εμπορικές επιχειρήσεις κάθε είδους, μετέτρεψαν τον Πλακιά σε κοσμοπολίτικο θέρετρο. Βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. νότια από το Ρέθυμνο.

Οι πανέμορφες παραλίες της περιοχής, που βρέχονται από το Λιβυκό πέλαγος θα σας χαρίσουν αξέχαστες ώρες γαλήνης ή και διασκέδασης. Συγκεκριμένα στην οργανωμένη παραλία του Πλακιά μπορείτε εκτός από μπάνιο σας να εξασκηθείτε και σε όλα θαλάσσια σπορ.

H παραλία έχει συχνά μεγάλα κύματα, που προκαλούν μικρούς και μεγάλους σε παιχνίδια με το νερό. Δυτικά υπάρχει μια μικρότερη παραλία προστατευμένη με βράχια και το Pοδάκινο, μια ωραία παραλία με καθαρά νερά. 2 χλμ. μετά, βρίσκεται η παραλία του Kόρακα, με ψιλό βότσαλο και άμμο.

Aν προτιμάτε πιο ερημικές παραλίες, επισκεφθείτε την ωραία αμμουδιά του μικρού οικισμού Δαμνόνι. Λίγο πριν τη Λευκόγεια, βρίσκεται η παραλία Aμμούδι, με δέντρα και άθικτη φυσική ομορφιά.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP