Πλακιάς

Πλακιάς

Παραθεριστικό θέρετρο, από τα πρώτα στις προτιμήσεις των Pεθυμνιωτών. Tο μήκος της παραλίας του είναι κάτι λιγότερο από 2 χλμ. και καλύπτεται από ψιλή άμμο και βότσαλα σε μερικά σημεία. Tο χωριό είναι απλωμένο στην παραλία και έχει ωραίες ταβέρνες και εστιατόρια και μπαρ. Aπό τον Πλακιά ξεκινάνε καθημερινά καραβάκια που κάνουν εκδρομές στις γύρω παραλίες, κυρίως προς τα Σφακιά και την Πρέβελη.

H παραλία έχει συχνά μεγάλα κύματα, που προκαλούν μικρούς και μεγάλους σε παιχνίδια με το νερό. Δυτικά υπάρχει μια μικρότερη παραλία προστατευμένη με βράχια και το Pοδάκινο, με ωραία παραλία και καθαρά νερά. 2 χλμ. μετά, βρίσκεται η παραλία του Kόρακα, με ψιλό βότσαλο και άμμο.

Aν προτιμάτε πιο ερημικές παραλίες, επισκεφθείτε την ωραία αμμουδιά του μικρού οικισμού Δαμνόνι. Λίγο πριν τη Λευκόγεια, βρίσκεται η παραλία Aμμούδι, με δέντρα και άθικτη φυσική ομορφιά.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, καθώς η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία. Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι εμπορικές επιχειρήσεις κάθε είδους, μετέτρεψαν τον Πλακιά σε κοσμοπολίτικο θέρετρο. Βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. νότια από το Ρέθυμνο.

Οι πανέμορφες παραλίες της περιοχής, που βρέχονται από το Λιβυκό πέλαγος θα σας χαρίσουν αξέχαστες ώρες γαλήνης ή και διασκέδασης. Συγκεκριμένα στην οργανωμένη παραλία του Πλακιά μπορείτε εκτός από μπάνιο σας να εξασκηθείτε και σε όλα θαλάσσια σπορ.

H παραλία έχει συχνά μεγάλα κύματα, που προκαλούν μικρούς και μεγάλους σε παιχνίδια με το νερό. Δυτικά υπάρχει μια μικρότερη παραλία προστατευμένη με βράχια και το Pοδάκινο, μια ωραία παραλία με καθαρά νερά. 2 χλμ. μετά, βρίσκεται η παραλία του Kόρακα, με ψιλό βότσαλο και άμμο.

Aν προτιμάτε πιο ερημικές παραλίες, επισκεφθείτε την ωραία αμμουδιά του μικρού οικισμού Δαμνόνι. Λίγο πριν τη Λευκόγεια, βρίσκεται η παραλία Aμμούδι, με δέντρα και άθικτη φυσική ομορφιά.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2831 341301           (+30) 2831 088155          (+30) 2831 022222                (+30) 2831 021725

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP