Μπαλί

Μπαλί

Μπαλι... Kοσμοπολίτικο θέρετρο με πεντακάθαρη θάλασσα και υπέροχες αμμουδιές. Aπέχει 31 χλμ βοριοανατολικά του Pεθύμνου και είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Aστάλης, επίνειο της αρχαίας Aξού. Eπισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας του Xάρακα όπου το Δεκαπενταύγουστο γίνεται μεγάλο πανηγύρι και τη μονή Aτάλης. Στην περιοχή υπάρχουν γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ.

Το Μπαλι έχει ένα γραφικό λιμανάκι, ωραίες ψαροταβέρνες και παραλία με νησάκι.

Το καλοκαίρι υπάρχει...δυνατότητα να κάνετε εκδρομή στο Ρεθυμνο με θαλάσσιο ταξί. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε και εκδρομές στα βουνά στα νότια. Κατά το μύθο, το βουνό που βρίσκεται νότια από το Μπαλί, είναι το βουνό που ο Δίας, ως ανταπόδοση για την προστασία που έλαβε, χάρισε στους Κρητικούς τον μηχανικό γίγαντα Τάλω, για να φρουρεί το νησί από τους εισβολείς.

Στο Μπαλι βρίσκεται η Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου γνωστή και ως Μονή Μπαλί ή Μονή Αττάλης. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση, νοτίως του οικισμού και στην ανατολική πλευρά του λόφου της Αγίας Υπακοής (ύψους 221 μ.) που είναι δίδυμος λόφος του υψώματος που λέγεται Μπαχούμης.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2831 341301           (+30) 2831 088155          (+30) 2831 022222                (+30) 2831 021725

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP