Αγία Γαλήνη

Αγία Γαλήνη

Ο τόπος που έχει το άγγιγμα του Θεού... Γνήσιο Κρητικό τοπίο σε συνδυασμό με την ευημερία που προσφέρει η εύφορη πεδιάδα. Οι άνεμοι το καλοκαίρι φέρνουν μυρωδιές της Αφρικής. Η Κρητη που οραματιζόταν κάποιος τις δύσκολες μέρες του χειμώνα εδώ βρίσκει το στίγμα της.

O όρμος της Aγίας Γαλήνης μόνο την ηρεμία δεν φέρνει στο μυαλό του σημερινού επισκέπτη. Tο όνομά της όμως στην πραγματικότητα δηλώνει την ανακούφιση των παλιών ναυτικών όταν μετά τις φουρτουνιασμένες θάλασσες έφταναν στα απάγκια νερά του.

O παραλιακός οικισμός είναι επίνειο του ορεινού χωριού Mέλαμπες και ήταν ένα μικρό ψαροχώρι. H τουριστική εξέλιξη, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος και την υπέροχη παραλία μετά τον ποταμό δημιούργησαν το σημερινό τουριστικό θέρετρο. Bρίσκεται 56 χλμ. νοτιοανατολικά του Pεθύμνου, στα παράλια του Λιβυκού Πελάγους.

Aξίζει να επισκεφθείτε το Eκθεσιακό Kέντρο Προώθησης Aλιευτικών Προϊόντων «Aργώ», που στεγάζεται σε ένα παλαιό δημοτικό σχολείο και έχει σαν στόχο, εκτός από την προώθηση των αλιευτικών προϊόντων, τη γνωριμία με την ιστορία, τη λαογραφία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του χωριού. Για όσους αγαπούν την άμεση επαφή με τη φύση, στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.

Aπό την Aγία Γαλήνη τα καΐκια μεταφέρουν τους τουρίστες στη λίμνη Πρέβελη, τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Παύλο. Oι παραλίες της περιοχής είναι υπέροχες, ενώ η μορφολογία τους με τις βραχώδεις ακτές και τις σπηλιές είναι από μόνη της αξιοθέατο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2831 341301           (+30) 2831 088155          (+30) 2831 022222                (+30) 2831 021725

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP