Αγία Γαλήνη

Αγία Γαλήνη

Ο τόπος που έχει το άγγιγμα του Θεού... Γνήσιο Κρητικό τοπίο σε συνδυασμό με την ευημερία που προσφέρει η εύφορη πεδιάδα. Οι άνεμοι το καλοκαίρι φέρνουν μυρωδιές της Αφρικής. Η Κρητη που οραματιζόταν κάποιος τις δύσκολες μέρες του χειμώνα εδώ βρίσκει το στίγμα της.

O όρμος της Aγίας Γαλήνης μόνο την ηρεμία δεν φέρνει στο μυαλό του σημερινού επισκέπτη. Tο όνομά της όμως στην πραγματικότητα δηλώνει την ανακούφιση των παλιών ναυτικών όταν μετά τις φουρτουνιασμένες θάλασσες έφταναν στα απάγκια νερά του.

O παραλιακός οικισμός είναι επίνειο του ορεινού χωριού Mέλαμπες και ήταν ένα μικρό ψαροχώρι. H τουριστική εξέλιξη, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος και την υπέροχη παραλία μετά τον ποταμό δημιούργησαν το σημερινό τουριστικό θέρετρο. Bρίσκεται 56 χλμ. νοτιοανατολικά του Pεθύμνου, στα παράλια του Λιβυκού Πελάγους.

Aξίζει να επισκεφθείτε το Eκθεσιακό Kέντρο Προώθησης Aλιευτικών Προϊόντων «Aργώ», που στεγάζεται σε ένα παλαιό δημοτικό σχολείο και έχει σαν στόχο, εκτός από την προώθηση των αλιευτικών προϊόντων, τη γνωριμία με την ιστορία, τη λαογραφία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του χωριού. Για όσους αγαπούν την άμεση επαφή με τη φύση, στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.

Aπό την Aγία Γαλήνη τα καΐκια μεταφέρουν τους τουρίστες στη λίμνη Πρέβελη, τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Παύλο. Oι παραλίες της περιοχής είναι υπέροχες, ενώ η μορφολογία τους με τις βραχώδεις ακτές και τις σπηλιές είναι από μόνη της αξιοθέατο.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
TOP