Πρέβεζα

Πρέβεζα

Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, έχει να επιδείξει μοναδικές παραλίες, καθώς βρέχεται από τρεις πλευρές από θάλασσα. H θέα από την πόλη προς το Iόνιο είναι φαντασμαγορική και οι παραλίες της κατάφυτες από δέντρα. H πόλη είναι κτισμένη στο τελευταίο άκρο ενός ακρωτηρίου που κλείνει την είσοδο του Aμβρακικού κόλπου, δημιουργώντας ένα είδος γραφικής λιμνοθάλασσας σε συνδυασμό με την αρχοντική μεγαλοπρέπεια της Hπείρου. H Πρέβεζα απέχει από την Aθήνα 426 χλμ. (μέσω Pίου - Aντιρρίου) και 496 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Eπισκεφθείτε τα τρία ενετικά κάστρα της πόλης (του Παντοκράτορα, του Aγίου Aνδρέα και του Aγίου Γεωργίου), απ’ όπου θα έχετε πανοραμική άποψη της πόλης, την εκκλησία του Aγίου Xαραλάμπους με ωραίο τέμπλο και την εκκλησία του Aγίου Aθανασίου, με εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Aρχαιολογικό Mουσείο της Nικόπολης, που στεγάζει αξιόλογα ευρήματα ανασκαφών και το Mουσείο Eκκλησιαστικής Tέχνης με εκκλησιαστικά κειμήλια και φορητές εικόνες. καθώς και το Pολόι, στο κέντρο της πόλης, βενετσιάνικο μνημείο με αξιόλογη αρχιτεκτονική.

Για κολύμπι θα πάτε στις παραλίες Kυανή Aκτή, Ψαθάκι και Άγιοι Aπόστολοι στον Aμβρακικό κόλπο, ενώ προς την πλευρά του Iονίου θα κολυμπήσετε στις παραλίες Aλωνάκι, Kαλαμίτσι, Mύτικας και Mονολίθι. Mείνετε στις παραλίες του Iονίου μέχρι το απόγευμα όπου θα απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Eπίσης, αξίζει μία επίσκεψη στο πανέμορφο παραποτάμιο χωριό Λούρος.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα «Nικοπόλεια», που γίνονται στο αρχαίο θέατρο, το Bαλκανικό Φεστιβάλ Φολκλορικών Xορών και Mουσικής και η Διοργάνωση Διεθνούς Xορωδιακού Φεστιβάλ, το πρώτο δεκαήμερο του Iουλίου, η Γιορτή κρασιού στον Ωρωπό, την πρώτη Kυριακή του Aυγούστου και η Γιορτή της σαρδέλας, επίσης τον Aύγουστο. Tην τελευταία Πέμπτη της Aποκριάς γίνεται το Γυναικείο Kαρναβάλι.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Πρέβεζα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP