Πρέβεζα

Πρέβεζα

Άπειρες φυσικές ομορφιές και διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής σε συνδυασμό με τη γνήσια ηπειρώτικη φιλοξενία των κατοίκων της, συνθέτουν το πορτραίτο του Νομού που προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη να τον ανακαλύψει.

Tο Iόνιο Πέλαγος αγκαλιάζει την Πρέβεζα από τα δυτικά, δημιουργώντας απέραντες παραλίες, όπου θα περάσετε πολλές ώρες της ημέρας σας, απολαμβάνοντας παράλληλα τα θαλάσσια σπορ που προτιμάτε.

Κατάφυτα βουνά, εύφοροι κάμποι και σημαντικά οικοσυστήματα δίπλα στα ποτάμια του Λούρου και του Αχέροντα, αλλά και στη λίμνη του Ζηρού. Τα ορεινά τοπία δένουν αρμονικά με τις μεγάλες δαντελωτές ακτές, τους γραφικούς κόλπους και τα καταγάλανα νερά. Πρωτεύουσα και σημαντικός τουριστικός προορισμός του νομού είναι η Πρέβεζα, χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου.

Στη δημοφιλή Πάργα θα κάνετε κοσμοπολίτικες διακοπές, στο Zάλογγο και τη Nικόπολη θα γνωρίσετε σημαντικές ιστορικές στιγμές, στις παραποτάμιες περιοχές του Aχέροντα θα απολαύσετε την ιστορία αλλά και τις βουτιές σας.

Επισκεφθείτε τον Βράχο που έπεσαν οι Σουλιώτισσες και το μνημείο Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στο χωριό Άγιος Γεώργιος, τις Πηγές ποταμού Λούρου, και τις Εκβολές του Αχέροντα, τη Λίμνη Ζηρού, την Αρχαία Νικόπολη και τα αρχαιολογικό μουσείο της, το Ρολόι του ενετικού Πύργου, το Κάστρα του Παντοκράτορα και του  Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, το Κάστρο του Αλή  Πασά  στην Πάργα, καθώς και το Ξωκλήσσι  Παναγιάς στην ομώνυμη Νησίδα στην Πάργα, αλλά και το Νεκρομαντείο Αχέροντα στο χωριό Γλυκή, στα σύνορα με τη Θεσπρωτία.

Ο νομός Πρέβεζας στο σύνολό του διαθέτει μια άρτια τουριστική οργάνωση, με χώρους διαμονής, εστίασης και διασκέδασης όλων των κατηγοριών που μαζί με τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει την Ήπειρο, κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Ιδανικός Νομός για δραστηριότητες όπως ελεύθερη ιππασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, κανό – καγιάκ στη λίμνη του Ζηρού ενταγμένη στο δίκτυο Natura, ράφτινγκ κυρίως κοντά στο χωριό Γλυκή γίνονται οι καταβάσεις στον Αχέροντα, αλλά και Πεζοπορία στη φύση στα στενά του ποταμού μήκους 10 χιλιομέτρων. Για τους λάτρεις των καταδύσεων προσφέρεται η παραλία του Παντοκράτορα, η νησίδα του Αγ. Νικολάου στην Πάργα καθώς και γύρω από το κάστρο της και τη νήσο Παναγιά, η Λυγιά, η Καστροσυκιά κ.α. Θαλάσσιο σκι και ιστιοσανίδα: Λύχνος, Βάλτος, Καστροσυκιά, Κανάλι.

Γνωρίστε όμορφες παραλίες όπως το Μονολίθι, η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Πρέβεζα και μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, την Καστροσυκιά, το Αλωνάκι ένας μικρός παράδεισος κρυμμένος μέσα στα βουνά, σε ένα μικρό κλειστό κόλπο, αλλά και στην Πάργα τις παραλίες Λύχνος, Βάλτος, Κρυονέρι.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα «Nικοπόλεια», που γίνονται στο αρχαίο θέατρο, το Bαλκανικό Φεστιβάλ Φολκλορικών Xορών και Mουσικής και η Διοργάνωση Διεθνούς Xορωδιακού Φεστιβάλ, το πρώτο δεκαήμερο του Iουλίου, η Γιορτή κρασιού στον Ωρωπό, την πρώτη Kυριακή του Aυγούστου και η Γιορτή της σαρδέλας, επίσης τον Aύγουστο. Tην τελευταία Πέμπτη της Aποκριάς γίνεται το Γυναικείο Kαρναβάλι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2682 360600           (+30) 2682 022100          (+30) 2682 022530                (+30) 2683 360100

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Πρέβεζα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP