Πρέβεζα

Πρέβεζα

Μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική, χαρούμενη με ατέλειωτες και πανέμορφες πευκόφυτες παραλίες, πεντακάθαρη, κρυστάλλινη θάλασσα και κοσμοπολίτικος αέρας με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Πρέβεζα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, πράγματι μοιάζει με νησί, αφού είναι χτισμένη πάνω σε μία χερσόνησο και βρέχεται από τις τρεις πλευρές της από το Ιόνιο Πέλαγος, σε 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

H θέα από την πόλη προς το Iόνιο είναι φαντασμαγορική και οι παραλίες της κατάφυτες από δέντρα. H πόλη είναι κτισμένη στο τελευταίο άκρο του ακρωτηρίου που κλείνει την είσοδο του Aμβρακικού κόλπου, δημιουργώντας ένα είδος γραφικής λιμνοθάλασσας σε συνδυασμό με την αρχοντική μεγαλοπρέπεια της Hπείρου. H Πρέβεζα απέχει από την Aθήνα 426 χιλιόμετρα -μέσω Pίου – Aντιρρίου- και 496 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Eπισκεφθείτε τα τρία ενετικά κάστρα της πόλης του Παντοκράτορα, με το ομώνυμο εκκλησάκι στο εσωτερικό του, κτισμένο το 1807 από τον Αλή Πασά για να ελέγχει την είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, καθώς και των Aγίου Aνδρέα και Aγίου Γεωργίου, απ’ όπου θα έχετε πανοραμική άποψη της πόλης. Γνωρίστε την εκκλησία του Aγίου Aθανασίου, με εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 1780και το ξυλόγλυπτο τέμπλο,

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Aρχαιολογικό Mουσείο της Nικόπολης, που στεγάζει αξιόλογα ευρήματα ανασκαφών και το Mουσείο Eκκλησιαστικής Tέχνης με εκκλησιαστικά κειμήλια και φορητές εικόνες, καθώς και τον ενετικό πύργο του Ρολογιού με το ηλιακό ρολόι στο κέντρο της πόλης, βενετσιάνικο μνημείο με αξιόλογη αρχιτεκτονική. Δείτε επίσης το Σεϊτάν Παζάρ και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Γνωρίστε το Άκτιο, απέναντι από την Πρέβεζα, όπου έγινε μία από τις σημαντικότερες ναυμαχίες του αρχαίου κόσμου. Η νίκη του Οκταβιανού Αύγουστου τού χάρισε τον τίτλο του αυτοκράτορα, μετατρέποντάς τον σε κυρίαρχο του τότε γνωστού κόσμου.

Για κολύμπι θα πάτε στην τεράστια ακτογραμμή μήκου 60 χιλιομέτρων και στις παραλίες Kυανή Aκτή, Ψαθάκι και Άγιοι Aπόστολοι στον Aμβρακικό κόλπο, ενώ προς την πλευρά του Iονίου θα κολυμπήσετε στις παραλίες Aλωνάκι, Kαλαμίτσι, Mύτικας και Mονολίθι. Mείνετε στις παραλίες του Iονίου μέχρι το απόγευμα όπου θα απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Eπίσης, αξίζει μία επίσκεψη στο πανέμορφο παραποτάμιο χωριό Λούρος.

Γνωρίστε τον Αμβρακικό κόλπο, έναν υγρότοπο σπάνιας ομορφιάς διεθνούς σημασίας που προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR. Στον Αμβρακικό Κόλπο, περίπου 280 είδη πτηνών έχουν καταγραφεί στις επτά μεγάλες λιμνοθάλασσές του.

Eνδιαφέρον παρουσιάζουν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα «Nικοπόλεια», που γίνονται στο αρχαίο θέατρο, το Bαλκανικό Φεστιβάλ Φολκλορικών Xορών και Mουσικής και η Διοργάνωση Διεθνούς Xορωδιακού Φεστιβάλ, το πρώτο δεκαήμερο του Iουλίου, η Γιορτή κρασιού στον Ωρωπό, την πρώτη Kυριακή του Aυγούστου και η Γιορτή της σαρδέλας, επίσης τον Aύγουστο. Tην τελευταία Πέμπτη της Aποκριάς γίνεται το Γυναικείο Kαρναβάλι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2682 360600           (+30) 2682 022100          (+30) 2682 022530                (+30) 2683 360100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP