Αμμουδιά

Αμμουδιά

Το ιστορικό χωριό της Αμμουδιάς βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, γνωστού από την ελληνική μυθολογία για τη μεταφορά των ψυχών στο βασίλειο του Άδη, το ένα από τα τρία βασίλεια του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Το χειμώνα η πεδιάδα της Αμμουδιάς μεταβάλλεται σε μια μικρή λιμνοθάλασσα ενώ το χωριό φαντάζει σα μικρό αμμώδες νησί.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η Αμμουδιά αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι επιλέγουν το χωριό για να απολαύσουν τη θάλασσα, την πλούσια παράδοση και τη φυσική ομορφιά του. Οι ψαράδες της περιοχής προμηθεύουν καθημερινά τις ταβέρνες που βρίσκονται είτε κατά μήκος του ποταμού είτε σε άλλα σημεία του χωριού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Βορειοδυτικά της κοινότητας βρίσκεται η αρχαία Ελέα, τμήμα της οποίας καταστράφηκε, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από πήλινα αγγεία που περιπλέχθηκαν στα δίχτυα ψαράδων. Τα ερείπια που σώθηκαν πιθανολογείται ότι αποτελούσαν την ακρόπολη ή το φρούριο άμυνας της κοινότητας. Στο ακρωτήρι του Χειμερίου υψωνόταν ο φάρος, ο οποίος για αιώνες αποτελούσε τον οδηγό των επισκεπτών στο Νεκρομαντείο, που βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος. Έτσι προήλθε το όνομα του Δήμου Φαναρίου.


Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP