Αμμουδιά

Αμμουδιά

Ένα παραλιακό χωριό και σημαντικό τουριστικό θέρετρο έξι χιλιόμετρα από την Πάργα. Η Αμμουδιά είναι χτισμένη σε γραφικό απάνεμο κόλπο με μαγευτική αμμουδερή παραλία.

Το ιστορικό χωριό της Αμμουδιάς βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, γνωστού από την ελληνική μυθολογία για τη μεταφορά των ψυχών στο βασίλειο του Άδη, το ένα από τα τρία βασίλεια του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Το χειμώνα η πεδιάδα της Αμμουδιάς μεταβάλλεται σε μια μικρή λιμνοθάλασσα ενώ το χωριό φαντάζει σα μικρό αμμώδες νησί.

Διαθέτει αξιόλογους χώρους για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Σημείο επίσκεψης αποτελούν οι εκβολές του Αχέροντα και το μοναδικό προστατευόμενο οικοσύστημα του ποταμού.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η Αμμουδιά αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι επιλέγουν το χωριό για να απολαύσουν τη θάλασσα, την πλούσια παράδοση και τη φυσική ομορφιά του. Οι ψαράδες της περιοχής προμηθεύουν καθημερινά τις ταβέρνες που βρίσκονται είτε κατά μήκος του ποταμού είτε σε άλλα σημεία του χωριού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Βορειοδυτικά της κοινότητας βρίσκεται η αρχαία Ελέα, τμήμα της οποίας καταστράφηκε, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από πήλινα αγγεία που περιπλέχθηκαν στα δίχτυα ψαράδων. Τα ερείπια που σώθηκαν πιθανολογείται ότι αποτελούσαν την ακρόπολη ή το φρούριο άμυνας της κοινότητας.

Στο ακρωτήρι του Χειμερίου υψωνόταν ο φάρος, ο οποίος για αιώνες αποτελούσε τον οδηγό των επισκεπτών στο Νεκρομαντείο, που βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμος. Έτσι προήλθε το όνομα του Δήμου Φαναρίου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2682 360600           (+30) 2682 022100          (+30) 2682 022530                (+30) 2683 360100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP