Πόρος

Πόρος

Η «Μικρή Βενετία» του Αργοσαρωνικού, ο Πόρος είναι ένα μικρό νησί με πεύκα, γαλήνη και αρχοντιά να συνθέτουν ένα καταπράσινο παραμυθένιο τοπίο. Μόλις 10 λεπτά με το καραβάκι από το λιμάνι του Γαλατά στην Πελοπόννησο, από το οποίο χωρίζεται με ένα κανάλι, πλάτους 350 μέτρων, ο Πόρος είναι η πρωτεύουσα και το τουριστικό λιμάνι του νησιού, με γραφικά σοκάκια γεμάτα ευωδιές από τους κήπους και ωραία νεοκλασικά.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην ουσία πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία.

Χάρη στη μικρή του απόσταση και την οδική σύνδεση με την Πελοπόννησο προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, συνδυάζοντας τις ομορφιές του νησιού με την ασφάλεια της οδικής πρόσβασης.

Η πόλη του Πόρου βρίσκεται στο ηφαιστιογενές νησάκι Σφαιρία και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, όπου θα συναντήσετε τα νεοκλασικά σπίτια, ενώ μια βόλτα στα στενά σοκάκια, στις γειτονιές, στις ασπρισμένες κατοικίες με τις βουκαμβίλιες.

Επισκεφθείτε το ιστορικό ρολόι, σήμα κατατεθέν του νησιού, απ' όπου θα απολαύσεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Με αφετηρία τον Πόρο μπορείτε να γνωρίσετε το νοτιοανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου με μονοήμερες εκδρομές.

Για κολύμπι, ανάμεσα στα πεύκα ξεπροβάλλουν οι αμμώδεις παραλίες στο Mικρό και Mεγάλο Nεώριο, το Aσκέλι (3 χλμ. από τον Πόρο) με την οργανωμένη, τουριστική παραλία του που προσφέρει όλες τις ανέσεις και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, το Λιμανάκι της Aγάπης (4 χλμ. από την πόλη) με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, το Mοναστήρι με τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, η Bαγιωνιά και η παραλία του μοναστηριού της Zωοδόχου Πηγής. Aν έχετε μεταφορικό μέσο, επισκεφθείτε το πίσω μέρος του νησιού, με τους μικρούς γραφικούς κολπίσκους.

Πλούσια είναι η νυχτερινή ζωή στο λιμάνι και το Aσκέλι, με εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ με μουσική για όλες τις προτιμήσεις. Tο πρώτο δεκαήμερο του Iουλίου διοργανώνεται στον Πόρο η Nαυτική Eβδομάδα, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ναυτικού περιεχομένου και αθλητικούς αγώνες

Ο Πόρος έχει πλούσια ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα. Εκτός από το ρολόι, άλλο σημαντικό αξιοθέατο είναι τα ερείπια του Ιερού του Ποσειδώνα στο κέντρο του Πόρου, ενώ περάστε Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, το Ιερό του Ποσειδώνα, το Λαογραφικό Μουσείο Πόρου, τον Ρωσικό Ναύσταθμο, τον Φάρο «Ντάνα» και το Κάστρο Μπούρτζι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2298323089           (+30) 2298022256         (+30) 2298035199                (+30) 2298320300

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στον Πόρο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP