Γαλατάς

Γαλατάς

Μια παραθαλάσσια, όμορφη και γραφική κωμόπολη της ανατολικής Πελοποννήσου, στους πρόποδες των Αδερών, στον Αργοσαρωνικό κόλπο, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Ο Γαλατάς με έντονο το παραδοσιακό χρώμα και σε συνδυασμό με την καταπληκτική θέα των καταγάλανων νερών του Αργοσαρωνικού και τις όμορφες παραλίες, είναι ιδανικός για χαλάρωση και ξεκούραση.

Μόλις 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ο Γαλατάς βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι του Πόρου, στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας και, και χωρίζεται από το νησί με ένα στενό πορθμό, έχοντας συχνά δρομολόγια θαλάσσιων ταξί και πλοίο.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη μονή της Kεχαριτωμένης Θεοτόκου -μόλις 1 χιλιόμετρο από την Tροιζήνα- με υπέροχη θέα, και το Διαβολογέφυρο, σε μια υπέροχη τοποθεσία περίπου 2 χιλιόμετρα από την Tροιζήνα.

Ο Γαλατάς προσφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς πολλά είναι τα μοναστήρια της περιοχής και οι ναοί της βυζαντινής περιόδου, αλλά και για εναλλακτικό τουρισμό, με μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ, ποδηλασία, ιππασία, ορειβασία, πεζοπορία και spa.

Απαραίτητη μια βόλτα στο περίφημο Λεμονοδάσος -σε απόσταση περίπου 2.5 χιλιομέτρων νότια του Γαλατά - μια περιοχή πάνω απο 30.000 λεμονιές, πορτοκαλιές, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης πολλών διακεκριμένων λογοτεχνών.

Για μπάνιο θα πάτε στις παραλίες Mπούγια, Άρτεμος και του Λεμονοδάσους. O Γαλατάς έχει αναπτυχθεί τουριστικά και προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για διαμονή και διασκέδαση.

Υπάρχουν αρκετές και καλές παραλίες, κυρίως προς την νοτιοανατολική πλευρά του Γαλατά. Μόλις ένα χιλιόμετρο θα συναντήσετε την μικρή παραλία της Μπούγιας με ψιλό βότσαλο, άμμο και θέα στο στενό δίαυλο του Πόρου, ενώ μετά από 500 περίπου μέτρα, βρίσκεται η Πλάκα, η παραλία του Λεμονοδάσους και λίγο πιο πέρα η Αλυκή που είναι μια πολύ όμορφη οργανωμένη παραλία με αμμουδιά μέσα και έξω η οποία καταλήγει σε μια μικρή λιμνοθάλασσα. Η Αλυκή έχει αβαθή νερά, τα οποία έχουν μπροστά τους το νησάκι Μπούρτζι με το κάστρο του Εϊντεκ, στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος κολυμπώντας.

Kάθε Mάιο γίνεται η Ανθοκομική 'Εκθεση "Aνθεστήρια", που προσελκύει στην περιοχή πολλούς επισκέπτες και εμπόρους.

O Γαλατάς έχει αναπτυχθεί τουριστικά και προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για διαμονή και διασκέδαση.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2298 320500           (+30) 2298 022256          (+30) 2298 035199                (+30) 2298 320300

Πατήστε εδώ
TOP