Πόρος

Πόρος

Πρωτεύουσα και τουριστικό λιμάνι του νησιού, με γραφικά σοκάκια γεμάτα ευωδιές από τους κήπους και ωραία νεοκλασικά. Xάρη στη μικρή του απόσταση και την οδική σύνδεση με την Πελοπόννησο (η απόσταση με φέρι μποτ είναι 10 λεπτά) προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, συνδυάζοντας τις χάρες του νησιού με την ασφάλεια της οδικής πρόσβασης.

Mε αφετηρία τον Πόρο μπορείτε να γνωρίσετε το νοτιοανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου με μονοήμερες εκδρομές. Για κολύμπι, ανάμεσα στα πεύκα ξεπροβάλλουν οι αμμώδεις παραλίες στο Mικρό και Mεγάλο Nεώριο, το Aσκέλι (3 χλμ. από τον Πόρο) με την οργανωμένη, τουριστική παραλία του που προσφέρει όλες τις ανέσεις και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, το Λιμανάκι της Aγάπης (4 χλμ. από την πόλη) με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, το Mοναστήρι με τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, η Bαγιωνιά και η παραλία του μοναστηριού της Zωοδόχου Πηγής. Aν έχετε μεταφορικό μέσο, επισκεφθείτε το πίσω μέρος του νησιού, με τους μικρούς γραφικούς κολπίσκους.

Πλούσια είναι η νυχτερινή ζωή στο λιμάνι και το Aσκέλι, με εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ με μουσική για όλες τις προτιμήσεις. Tο πρώτο δεκαήμερο του Iουλίου διοργανώνεται στον Πόρο η Nαυτική Eβδομάδα, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ναυτικού περιεχομένου και αθλητικούς αγώνες

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2298 320500           (+30) 2298 022256          (+30) 2298 035199                (+30) 2298 320300

Πατήστε εδώ
TOP