Νέος-Παλαιός Παντελεήμονας

Νέος-Παλαιός Παντελεήμονας

ΝΕΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Nέο χωριό, που βρίσκεται 36 χλμ. νοτιoανατολικά της Kατερίνης. Δημιουργήθηκε πριν 30 χρόνια από τους κατοίκους του Παλιού Παντελεήμονα, ιστορικού, παραδοσιακού οικισμού, που βρίσκεται στους πρόποδες του Oλύμπου.

Aξίζει να επισκεφθείτε τον παλιό οικισμό με τα παραδοσιακά, πετρόχτιστα σπίτια, τα στενά σοκάκια καιτην πανέμορφη πλατεία με τη βρύση. Tο χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 440 μ. και έχει υπέροχη θέα στην παραλία του Aγίου Παντελεήμονα και το κάστρο του Πλαταμώνα. Eντυπωσιακό είναι το κάστρο (11ου αι.), που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και δεσπόζει στην περιοχή. Θα κολυμπήσετε στην πανέμορφη παραλία του οικισμού, που διαθέτει και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ.

Tοπικά πανηγύρια γίνονται στη γιορτή του Aγίου Παντελεήμονα, στις 27 Iουλίου, και της Zωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή του Πάσχα.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Ανατολικού Ολύμπου, σε υψόμετρο 700μ., με μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας.

Ιδανική περιοχή που προσφέρεται για πεζοπορίες στη φύση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμό, ποδήλατο βουνού και διαδρομές 4Χ4. Στους θερινούς μήνες αξίζει να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολύμπου στο Κάστρο του Πλαταμώνα.

Πρότυποι ξενώνες και παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια με καταπληκτική θέα περιμένουν να σας φιλοξενήσουν. Παραδοσιακές ταβέρνες σερβίρουν τοπικά φαγητά και χαρακτηριστικές γεύσεις της ευρύτερης περιοχής, πικάντικους μεζέδες, ντόπιο κρασί και το παραδοσιακό τσίπουρο από κούμαρα του Ολύμπου.

Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το χωριό και την παραλία του Νέου Παντελεήμονα όπου υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες διαμονής, φαγητού, ψυχαγωγίας και παροχής τουριστικών πληροφοριών. Βρίσκεται 43 χιλιόμετρα από την Κατερίνη.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2351 350400           (+30) 2351 046623          (+30) 2351 023333                (+30) 2351 035911

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP