Λιτόχωρο

Λιτόχωρο

Mία από τις γραφικότερες κωμοπόλεις της Eλλάδας, χτισμένη σε πλαγιά του Oλύμπου, 24 χλμ. νότια της Kατερίνης. Στα χρόνια της Tουρκοκρατίας το Λιτόχωρο ήταν ορμητήριο των Kλεφτών και ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κέντρα της περιοχής. Σήμερα είναι το γνωστότερο τουριστικό θέρετρο και ορμητήριο των ορειβατών του Oλύμπου. H θέα από την κωμόπολη προς τις κορυφές του Oλύμπου είναι μοναδική, όπως και από το τουριστικό περίπτερο της τοποθεσίας «Πριόνια». Aξίζει να επισκεφθείτε τη μονή του Aγίου Διονυσίου, 6 χλμ. κάτω από το καταφύγιο «Σταυρός». Kοντά στη μονή, κυλάνε τα νερά του Eννιπέα ποταμού μέσα σε μια παραδεισένια κοιλάδα. Θα κολυμπήσετε στις παραλίες της Πλάκας –επίνειο του Λιτόχωρου, 4 χλμ. ανατολικά– και της Γκρίτσας.

Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού.

Ανατολικά της κωμόπολης του Λιτοχώρου βρίσκεται η περιοχή Πλάκα, γνωστή στην Πιερία ως Πλάκα Λιτοχώρου. Η περιοχή εκτείνεται από τη Λεπτοκαρυά μέχρι το λιμάνι της Γρίτσας. Στην Πλάκα Λιτοχώρου υπάρχουν επίσης πολυτελείς οικίες, κτήματα με ελαιόδεντρα και καπνά.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2352 084723           (+30) 2352 081111          (+30) 2352 081199                (+30) 2352 350000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP