Αντίπαξοι

Αντίπαξοι

Εξωτικές παραλίες, απίστευτη βλάστηση, παραδεισένια τοπία και αυθεντικές απολαύσεις μόλις τρία ναυτικά μίλια από τους Παξούς. Οι Αντίπαξοι είναι ενα πανέμορφο νησάκι γεμάτο κολπίσκους και παραλίες «κλέβει» όλη την ομορφιά του Ιονίου και εκπέμπει ακαταμάχητη γοητεία.

Σε ένα μικρό κομμάτι γης, μόλις πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα, το μικροσκοπικό νησί έχει μόνο έναν οικισμό στην καρδιά του και τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, ωστόσο φήμη του είναι μεγάλη, με τη δαντελωτή ακτογραμμή του, τις πανέμορφες παραλίες του, τα τιρκουάζ νερά του, τους όρμους και την πλούσια φύση του.

Οι Αντίπαξοι βρίσκονται νοτιοανατολικά των Παξών και η πρόσβαση γίνεται είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με τουριστικά πλοιάρια από τους Παξούς.

Οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι η Βρίκα, το Βουτούμι και η Μεσαβρίκα. Αν κάνετε το γύρο του με καΐκι θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τους εκπληκτικούς λευκούς γκρεμούς του, που οφείλονται στο ασβεστολιθικό έδαφός του.

Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε καθώς έρχεστε από τους Παξούς είναι η Βρίκα με λευκή άμμο, βότσαλα και φύση που φτάνει μέχρι την άκρη της θάλασσας. Μεγαλύτερη ωστόσο παραλία είναι το Βουτούμι, με τα κυπαρίσσια να αγγίζουν την άμμο, ενώ την Μεσαβρίκα με τα άσπρα βότσαλα την προτιμούν οι γυμνιστές.

Το λιμανάκι του νησιού είναι η Αγραπιδιά, όπου δένουν ψαροκάικα. Το κεντρικό μονοπάτι του νησιού καταλήγει στον εντυπωσιακό φάρο, κατασκευασμένο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Γυρίστε με τα πόδια το νησί, ανηφορίζοντας προς τα πάνω, που βρίσκονται τα αμπέλια και η θέα είναι εξαιρετική.

 

Οι Αντίπαξοι είναι ιδανικοί για όσους επιζητούν ήρεμες διακοπές και χαλάρωση!

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2662032100            (+30) 2662032222           (+30) 2662031199                 (+30) 2662 360100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP