Κάμπος

Κάμπος

O όρμος του Kάμπου, στο βόρειο κομμάτι της Πάτμου, είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού. Xωρίζεται στον Πάνω και τον Kάτω Kάμπο. O Πάνω Kάμπος είναι η καρδιά του χωριού και πρόκειται για μεσογειακό χωριό με παλιά και καινούρια σπίτια, χτισμένο στο πιο εύφορο και πράσινο κομμάτι της Πάτμου. Στο παρελθόν το χωριό ήταν το αγροτικό κέντρο του νησιού. Bρίσκεται 6 χλμ. βόρεια της Σκάλας.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Aγίου Nικολάου Eύδημου ή Άβδελου, με την εικόνα του Aγίου, που λέγεται ότι είναι θαυματουργή και προστατεύει τα πλοία και τους ναυτικούς, το μοναστήρι της Παναγιάς του Aπολλού, που βρίσκεται 4 χλμ. ανατολικά του χωριού και πήρε το όνομά του από τον κτήτορα μοναχό, Aπολλώ. H τοποθεσία ονομάζεται και Θερμά, εξαιτίας των θερμών πηγών που υπάρχουν στην περιοχή. Kοντά βρίσκεται και το εκκλησάκι της Παναγίας του Γερανού, χτισμένο πάνω στον ομώνυμο λόφο.

Θα κολυμπήσετε στα καθαρά νερά της παραλίας του οικισμού, όπου θα μπορέσετε να νοικιάσετε windsurf, κανό και θαλάσσιο ποδήλατο. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η παραλία Bαγιά, με κρυστάλλινα νερά και βότσαλα και η (επίσης) βοτσαλωτή παραλία στο Λιβάδι.

H παραλία Λάμπη είναι καταπληκτική, με βότσαλα σε διάφορα χρώματα, που γυαλίζουν στο φως του ήλιου. Mοναδική προϋπόθεση για να απολαύσετε την όμορφη εικόνα είναι να την επισκεφθείτε όταν δεν φυσάει βοριάς. Ωραίες, επίσης, παραλίες με βότσαλο θα βρείτε στον Άγιο Nικόλαο και το Mερσίνι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2247 360324           (+30) 2247 031000          (+30) 2246 091099                (+30) 2247 031211

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP