Πάτμος

Πάτμος

Tο ιερό νησί των Δωδεκανήσων με τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα υπέροχα τοπία και το καλό φαγητό. Η Πάτμος δε θα σας συγκλονίσει μόνο για το επιβλητικό καστρομονάστηρο του Aγίου Iωάννου του Θεολόγου, με τις σπουδαίες βυζαντινές αγιογραφίες και τα περίτεχνα βυζαντινά μνημεία, αλλά και για τις υπέροχες παραλίες του, τα πέτρινα αρχοντικά του, τον αυθεντικό χαρακτήρα του.

Εκεί θα συνδυάσετε την αγάπη σας για τα θρησκευτικά μνημεία με την προτίμησή σας στα θαλάσσια σπορ. Mε δυο λόγια, η Πάτμος είναι ένα νησί γεμάτο αποκαλύψεις.

Η Πάτμος έχει 4 βασικούς οικισμούς, όπου μένουν οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού. Πρωτεύουσα είναι η περίφημη Χώρα της Πάτμου, που είναι χτισμένη γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Αξίζει να κάνεις βόλτα στα γραφικά σοκάκια της και να χαλαρώσεις στην πλατεία της Αγίας Λεβιάς και του Ξάνθου.

Η ατμοσφαιρική Χώρα της Πάτμου έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα σε γοητεύσει με τα την επιβλητική αρχιτεκτονική, τα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους που βρίσκονται δίπλα στον οικισμό.

Στα 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα βρίσκεται ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός και κεντρικό λιμάνι της Πάτμου, η Σκάλα. Οπωσδήποτε να επισκεφτείς και τους οικισμούς του Κάμπου και του Γροικού, για να κολυπήσεις στις όμορφες παραλίες και να φας νοστιμότατο φαγητό στις τοπικές ταβέρνες.

Στην Πάτμο θα βρεις υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως το Αγριολίβαδο, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, με ρηχά, κρυστάλλινα νερά, ταβερνάκια και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Κολυμπήστε στην πιο όμορφη –για πολλούς- παραλία της Πάτμου, την Ψιλή Άμμο, στον Κάμπος και την Πέτρα, στον Γερανό, διάσημη παραλία της Πάτμου με βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Γνωρίστε τον Γροίκο, πανέμορφο κόλπο με ήσυχα νερά που θυμίζει λίμνη, καθώς περιβάλλεται από 2 μικρές χερσονήσους.

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της περπατώντας στα μονοπάτια του νησιού. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Πάτμου είναι, φυσικά, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Τα δύο αυτά μνημεία μαζί με τη Χώρα της Πάτμου, έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Γνωρίστε τους Μύλους της Πάτμου, Μονή Ζωοδόχου Πηγής και του Προφήτη Ηλία, το Λαογραφικό Μουσείο στο αρχοντικό Σημαντήρη και τον Βράχο της Καλικατσούς.

Στην Πάτμο μπορείτε να φτάσετε ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και διάρκεια διαδρομής από 7 έως 12 ώρες ανάλογα με τις στάσεις του δρομολογίου, αλλά και αεροπορικώς μέχρι Σάμο, Κω ή Λέρο κι έπειτα με πλοιο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2247 360324           (+30) 2247 031000          (+30) 2246 091099                (+30) 2247 031211

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Πάτμο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP