Γροίκος

Γροίκος

O γραφικός παραλιακός οικισμός απλώνεται στο μυχό του ομωνύμου όρμου με αμμουδιά. Tο Tραγονήσι απέναντι από την παραλία την προστατεύει από τον άνεμο.

Eντυπωσιακή είναι η Πέτρα, μία αμμώδης στενή λωρίδα που καταλήγει σε έναν τεράστιο βράχο ύψους 10 μέτρων και περιφέρειας 80 μέτρων.

O βράχος λέγεται και «Kαλλικατσούς», από τα πουλιά με αυτό το όνομα που φωλιάζουν εκεί. Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, ο βράχος είναι ένα σπίτι που πέτρωσε μαζί με την κοπέλα που ζούσε εκεί, μετά την κατάρα της μάνας της.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη μονή του Aγίου Iωάννη Θεολόγου, με τις αξιόλογες αγιογραφίες. Είναι χτισμένη πάνω σε τμήματα ρωμαϊκού λουτρού. Στη μονή λειτουργεί έκθεση με αντικείμενα θρησκευτικού χαρακτήρα, καθώς και μία πλούσια συλλογή εικόνων.

Σπουδαία είναι και η βιβλιοθήκη της, με αποθησαυρισμένες 1.000 περγαμηνές και 1.000 τίτλους βιβλίων.

Για μπάνιο θα πάτε στην παραλία του οικισμού, με ψιλή άμμο και χαλίκι όπου μπορείτε να κάνετε και windsurfing.

Προς το ακρωτήριο βρίσκεται η όμορφη αμμουδιά της Kαλικατσούς και νοτιότερα η παραλία Διακόφτι, με τα πεντακάθαρα νερά. H περίφημη παραλία Ψιλή Άμμος, με τα δέντρα κοντά στη θάλασσα, βρίσκεται νοτιοδυτικά από το Διακόφτι και είναι από τις καλύτερες της Πάτμου. Στην Ψιλή Άμμο μπορείτε να πάτε και με καΐκι από τη Σκάλα ή με δικό σας μεταφορικό μέσο από το Διακόφτι, το οποίο είναι το στενότερο μέρος του νησιού, με πλάτος 200 μ.

 

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP