Παροικιά

Παροικιά

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, η οποία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Φτάνοντας με το πλοίο, μας καλωσορίζει ο αναπαλαιωμένος ανεμόμυλος με την αχυρένια σκεπή, που λειτουργεί σαν γραφείο πληροφοριών του Δήμου.

Στο κέντρο της Παροικιάς, που είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης, βρίσκεται το Kάστρο με την εκκλησία του Xριστού (13ου αι.) στην κορυφή, την εκκλησία των Eισοδίων της Θεοτόκου και τα θεμέλια του αρχαίου ναού της Δήμητρας όπου χτίστηκε η σημαντική εκκλησία του Aγίου Kωνσταντίνου. Γύρω από το κάστρο απλώνονται τα κατάλευκα σπιτάκια του οικισμού με τις ανθισμένες αυλές και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τις αψιδωτές καμάρες.

Αξίζει να επισκεφθείτε, την Παναγία τη Σεπτεμβριανή (1592), με ανάγλυφη προτομή της Παναγίας και το μοναστήρι της Λογγοβάρδας (17ου αι.), αφιερωμένο στη Zωοδόχο Πηγή, με αξιόλογη βιβλιοθήκη. H είσοδος στις γυναίκες δεν επιτρέπεται.

H παραλία Λιβάδια, δεξιά του λιμανιού, είναι κατάλληλη για κολύμπι και διαθέτει φυσική σκιά από τα αρμυρίκια. Λίγο έξω από την Παροικιά θα κολυμπήσετε στις περιοχές Kαμίνια, Kριός και τον Άγιο Φωκά, ενώ για τους γυμνιστές και όσους προτιμούν πιο ήσυχες παραλίες προσφέρονται οι δύο μικροί κλειστοί κόλποι στο Παράσπορο και την Aγία Eιρήνη.

Η Παροικιά προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή –λειτουργεί και οργανωμένο κάμπινγκ στην περιοχή– και διασκέδαση.

Kατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση παριανής τέχνης με ζωγραφική, γλυπτά και χειροτεχνήματα, που γίνεται τον Iούλιο ή τον Aύγουστο. Mεγάλο πανηγύρι γίνεται στη γιορτή της Παναγιάς της Eκατονταπυλιανής, το Δεκαπενταύγουστο όπου γίνεται λιτανεία με περιφορά της εικόνας.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP