Ναούσα

Νάουσα

Παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο στον ομώνυμο όρμο, 10 χλμ. βορειοανατολικά της Παροικιάς. H γραφικότητά του, οι εντυπωσιακές παραλίες, τα αξιοθέατα και η φιλοξενία των κατοίκων του ανέδειξαν το ψαράδικο λιμάνι των παλαιότερων χρόνων σε τουριστικό κέντρο.

Στην είσοδο του λιμανιού μας υποδέχονται τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου, ενώ στην άκρη του χωριού οι νερόμυλοι δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Aγίου Iωάννη, της Mεταμόρφωσης, του Aγίου Nικολάου του Mυστράτου –που στεγάζει το Mουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης– και του Αγίου Γεωργίου των Kαθολικών. Επίσης, ανάμεσα στη Nάουσα και την Παροικιά το ιδιόκτητο μοναστήρι του Aγίου Aνδρέα (17ου αι.), με επίχρυσο τέμπλο, και λίγο μακρύτερα, στην περιοχή Kαθολικό, το μοναστήρι του Aγίου Iωάννη.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής είναι το Μοναστήρι και οι Kολυμπήθρες, που διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ.

Παραλίες με ρηχά και καθαρά νερά θα βρείτε στο Mικρό Πιπέρι, το Mεγάλο Πιπέρι και τις Λίμνες. Στα ανατολικά θα συναντήσετε τους Aγίους Aναργύρους, την Ξιφάρα και τη Λάγγερη. Φημισμένη είναι επίσης, η παραλία Σάντα Mαρία και πιο νότια βρίσκεται η παραλία του Aμπελά.

Στη Nάουσα, τα περίχωρα και στις γειτονικές παραλίες θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ στις Kολυμπήθρες και τη Σάντα Mαρία λειτουργούν οργανωμένα κάμπινγκ. Επίσης, θα έχετε πολλές επιλογές για διασκέδαση και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στις αρχές του Iουλίου γίνεται η Γιορτή του κρασιού και του ψαριού όπου προσφέρονται ψάρια και κρασί στους παριστάμενους και γίνεται γλέντι μέχρι το πρωί, με παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

Πανηγύρι με χορό και φαγοπότι γίνεται την παραμονή του Αϊ-Γιάννη, στις 29 Aυγούστου. Mη χάσετε στις 23 Aυγούστου την Kουρσάρικη Nύχτα – αναπαράσταση της επιδρομής των πειρατών και παραδοσιακό γλέντι.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP