Αμπέλας

Αμπελάς

Ο Αμπελάς είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού σε απόσταση 5 χλμ. ανατολικά της Νάουσας. Μια μικρή, πολύ όμορφη παραλία θα βρείτε στο μικρό ψαροχώρι του Αμπελά, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πάρου, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από τη Νάουσα.

Διαθέτει μια μικρή προστατευμένη από τον καιρό αμμουδιά, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια τα οποία σχηματίζουν έναν απάνεμο κόλπο, γι’ αυτό την έχουν επιλέξει και οι ψαράδες για να αγκυροβολούν τα καϊκάκια τους. Μια εικόνα πανέμορφη και γραφική.

Το μικρό αυτό ψαροχώρι είναι ιδανικός τόπος διαμονής για όσους επιζητούν ήσυχες διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία των κοσμικών τουριστικών θέρετρων.

Στην πανέμορφη και σχεδόν παρθένα αμμουδιά με τα γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά λειτουργούν ταβερνάκια, τα οποία θα σας συναρπάσουν με τις παραδοσιακές γεύσεις της γνήσιας παριανής τους κουζίνας και φρέσκους δροσερούς χυμούς, με θέα τον όμορφο οικισμό και τη παραλία. Στον Αμπελά λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που παρέχουν στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2284 360100           (+30) 2284 051202          (+30) 2284 025199               (+30) 2284 360000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP