Οινούσσες

Οινούσσες

Γραφική πόλη και λιμάνι του ομώνυμου νησιού, που βρίσκεται στο νότιο μέρος του. Tο άγαλμα μιας χάλκινης γοργόνας στην είσοδο του λιμανιού καλωσορίζει τους επισκέπτες, ενώ τα πέτρινα σπίτια, τα αρχοντικά και οι φυσικοί όρμοι με τα καθαρά νερά τους γοητεύουν. Η Οινούσα συνδέεται καθημερινά με τη Χίο.

Θα κολυμπήσετε στα μικρά λιμανάκια με τις βοτσαλωτές παραλίες, όπως το Kάστρο, το Φάρκερο, του Mπιλάλη και του Xατζηαλή. Kοντά στο λιμάνι θα βρείτε την παραλία του Zέπαγα. Στο Στάδιο-Αμφιθέατρο παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις και διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις κ.λ.π. Στο νησί γίνονται επίσης μεγάλα παραδοσιακά γλέντια με τοπικές νησιώτικες ορχήστρες. Στις 15 Αυγούστου αναβιώνει το έθιμο της ταφής της Παναγίας, ενώ μεγάλα πανηγύρια γίνονται στα ξωκκλήσια του Αγίου Γιώργη και της Αγίας Ειρήνης. Το σπουδαιότερο πανηγύρι γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, όπου συμμετέχουν το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα και ο Στρατός.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στις Οινούσσες

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP