Οινούσσες

Οινούσσες

Ήσυχη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, υπέροχες παραλίες με καταγάλανα νερά, εντυπωσιακά φυσικά τοπία και ναυτική παράδοση. Η Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα 9 μικρών νησιών και νησίδων, που βρίσκονται ανάμεσα στην Τουρκία και τη Χίο, με το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί να ονομάζεται Οινούσσα ή Αιγνούσα σύμφωνα με τους ντόπιους.

Η χώρα των Οινουσσών είναι γραφική, διαθέτοντας και λιμάνι, που βρίσκεται στο νότιο μέρος του, με το άγαλμα μιας χάλκινης γοργόνας στην είσοδο του λιμανιού να σας καλωσορίζει.

Στις Οινούσσες θα σας συναρπάσουν τα πέτρινα σπίτια, τα αρχοντικά και οι φυσικοί όρμοι με τα καθαρά νερά.

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε σε πανέμορφες παραλίες και κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά και να απολαύσετε τη μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου. Θα κολυμπήσετε στα μικρά λιμανάκια με τις βοτσαλωτές παραλίες, όπως το Kάστρο, το Φάρκερο, του Mπιλάλη και του Xατζηαλή, ενώ κοντά στο λιμάνι θα βρείτε την παραλία του Zέπαγα.

Εδώ θα επισκεφθείτε τον γραφικό οικισμό της Οινούσσας με τα όμορφα πολύχρωμα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά των καραβοκύρηδων και τον αριστοκρατικό αέρα που αποπνέει.

Θα περάσετε από το Ναυτικό Μουσείο, με μοντέλα πλοίων, ναυτικά όργανα, έγγραφα, παλιές φωτογραφίες, πίνακες και βιβλία, αλλά και την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όμορφο μοναστήρι στο βορειοδυτικό τμήμα.

Στο Στάδιο-Αμφιθέατρο παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις και διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, εκθέσεις κ.λ.π.

Στο νησί γίνονται επίσης μεγάλα παραδοσιακά γλέντια με τοπικές νησιώτικες ορχήστρες, όπως στις 15 Αυγούστου που αναβιώνει το έθιμο της ταφής της Παναγίας, ενώ μεγάλα πανηγύρια γίνονται στα ξωκκλήσια του Αγίου Γιώργη και της Αγίας Ειρήνης. Το σπουδαιότερο πανηγύρι γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, όπου συμμετέχουν το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα και ο Στρατός.

Το λιμάνι της Οινούσσας συνδέεται καθημερινά με τη Χίο, ενώ έχει τακτικές συνδέσεις με άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως Ικαρία, Λέσβο, Λήμνο, Σάμος (Βαθύ, Καρλόβασι), Φούρνοι, Χίος, Ψαρά, Μύκονος, Σύρος, Τήνος.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2271 351300           (+30) 2271 055222          (+30) 2271 044444                (+30) 2271 055300

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στις Οινούσσες

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP