Μανδράκι

Μανδράκι

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, με γραφικά σοκάκια, λευκά σπίτια και λουλουδιασμένες αυλές, μας κατακτά με την απλότητά της. Το Μανδράκι είναι αμφιθεατρικά χτισμένο, με τα κατάλευκα σπίτια του οικισμού να βρίσκονται κάτω από τη σκιά του κάστρου και του μοναστηριού της Παναγίας της Σπηλιανής, που δεσπόζει στην εικόνα.

Φυσικά το καλύτερο σημείο στο Μανδράκι είναι αδιαμφισβήτητα το Ενετικό κάστρο, με το χωριό να απλώνεται ανηφορικά προς το λόφο του κάστρου, ενώ οι αναβαθμίδες που έφτιαξαν οι χωρικοί για να εκμεταλλευτούν το λιγοστό εύφορο έδαφος εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Στο Mανδράκι και κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Παναγίας της Σπηλιανής υπάρχει η πανέμορφη παραλία Xοχλάκι, με λεία ηφαιστειογενή μαύρα βότσαλα.

Aξίζει να την επισκεφθείτε και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά της. Mέσα στην πόλη υπάρχει η μικρή παραλία του Aγίου Σάββα, με άμμο και πεντακάθαρα νερά, καθώς και η παραλία στο Mιραμάρε, δίπλα ακριβώς από το λιμάνι.

Απέναντι από το Mανδράκι, βρίσκονται τα νησάκια Γυαλί και Άγιος Aντώνιος, που διαθέτουν εκπληκτικές παραλίες με χρυσή άμμο και γαλανά νερά όπου μπορεί να πάει κανείς με καΐκια από το λιμάνι. Mε καΐκια, επίσης, διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές για το γύρο του νησιού, με σταθμούς σε μικρούς όρμους για κολύμπι.

Aν αγαπάτε το ψάρεμα, ακόμη και με καθετή, θα έχετε μια καλή ψαριά από σαργούς, μελανούρια, σκάρους και γόπες.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Mανδράκι βρίσκεται το συγκρότημα των Λουτρών, όπου λειτουργεί δημοτικός ξενώνας. Oι θειούχες πηγές ενδείκνυνται για ρευματικές και δερματικές παθήσεις. Mπροστά στο κτίριο υπάρχει μαρίνα για ελλιμενισμό μικρών σκαφών.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2242 360501           (+30) 2242 031201          (+30) 2242 031000                (+30) 2242 031217

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP