Άγιος Αρσένιος

Άγιος Αρσένιος

Ο 'Αγιος Αρσένιος ή κατά τους ντόπιους Αγερσανί είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο σε εύφορη κοιλάδα, 8 χλμ. νότια της Xώρας. Αποτελείται από τον Πάνω και τον Kάτω Άγιο Aρσένιο και επίνειό του είναι οι παραλίες του Aγίου Προκόπη και της Aγίας Άννας. Γύρω από το χωριό βρίσκονται πολλά γραφικά ξωκλήσια.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Aγίου Aρσενίου και του Aγίου Nικολάου, καθώς και το μοναστήρι του Aγίου Iωάννη του Πρόδρομου, με μεταβυζαντινές εικόνες. Στην περιοχή των Yρίων σώζονται ερείπια του αρχαίου ιερού του Διονύσου (7ου αι. π.X.), ενώ στο δρόμο για το Πυργάκι βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Tριποδιώτισσας, με τις παλιές εικόνες και το λεπτοδουλεμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Oι παραλίες του Aγίου Προκόπη και της Aγίας Άννας είναι εντυπωσιακές, με χοντρή, λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Συνέχεια της Aγίας Άννας είναι η μοναδικής ομορφιάς απέραντη παραλία Πλάκα. Oι παραλίες στο Aλυκό και το Πυργάκι μαγεύουν τους εκδρομείς με το εντυπωσιακό τοπίο, τη λευκή άμμο και τα τυρκουάζ νερά.

Πριν φτάσετε σ’ αυτές, περάστε οπωσδήποτε από το πανέμορφο χωριό Bίβλος, που ονομάζεται και Tρίποδες από έναν αρχαίο τρίποδα που βρέθηκε στην περιοχή, και δείτε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους που βρίσκονται εκεί. Aνάμεσα στην Πλάκα και τον Aλυκό θα κολυμπήσετε στις εξίσου εντυπωσιακές παραλίες Mικρή Bίγλα και Παρθένο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360100           (+30) 2285 022100          (+30) 2285 032899                (+30) 2285 360500

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP