Πλάκα

Πλάκα

Η παραλία της Πλάκας αποτελεί συνέχεια αυτής του Αγίου Προκοπίου και της Aγίας Άννας. Αυτή η ατέλειωτη πανέμορφη αμμουδιά συνεχίζεται και φτάνει ως τον Ορκό, την Παρθένο, τη Βίγλα, το Καστράκι, το Αλυκό και το Πυργάκι. Απέχει 7 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Η παραλία της Πλάκας αποτελεί έναν από τους πιο ωραίους προορισμούς στην Νάξο και φημίζεται για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, την ψιλή λευκή άμμο και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Η μεγάλη έκταση της διευκολύνει τον επισκέπτη να επιλέξει ένα σημείο της αρεσκείας του για ηλιοθεραπεία και να απολαύσει το κολύμπι του ατενίζοντας τα γλαρονήσια που βρίσκονται απέναντι. Επί σειρά ετών επιβραβεύεται με την γαλάζια σημαία που απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες παραλίες σε περίπου 40 χώρες μέχρι σήμερα.

Επίσης, στην πεδιάδα της Πλάκας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρίποδες, υπάρχουν τα ερείπια ενός αρχαίου Παλαιόπυργου. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί εγκαταστάθηκε μια βασιλοπούλα της Νάξου -μετά το θάνατο των δύο υποψήφιων μνηστήρων της- και έγινε μάντισσα.

Η παραλία της Πλάκας είναι οργανωμένη και διαθέτει εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, εστιατόρια και beach bar.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360100           (+30) 2285 022100          (+30) 2285 032899                (+30) 2285 360500

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP