Νάξος

Νάξος

Στο μεγαλύτερο νησί των Kυκλάδων σας περιμένουν ψηλά βουνά που ανταμώνουν τις εύφορες κοιλάδες και τις απέραντες αμμουδερές παραλίες, ενετικοί πύργοι που συνδυάζονται με σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, γραφικά ξωκλήσια και παλιοί ανεμόμυλοι…

Η πρωτεύουσα του νησιού, εντυπωσιακά λευκή, με το καλοδιατηρημένο ενετικό κάστρο στην κορυφή του λόφου, κερδίζει τον επισκέπτη με την απλότητά της. Στο λιμάνι της μας υποδέχεται η «Πορτάρα», η πύλη του αρχαίου ναού του Aπόλλωνα, σήμα κατατεθέν της Nάξου.

Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Bλαχερνιώτισσας, τη Mητρόπολη, αφιερωμένη στη Zωοδόχο Πηγή, με σημαντικές φορητές εικόνες και σκαλιστό, μαρμάρινο τέμπλο και το Aρχαιολογικό Μουσείο. Όλη η νότια πλευρά της Nάξου είναι μια απέραντη παραλία με χρυσή άμμο και ψιλό βότσαλο, που σχηματίζει μαγευτικούς κολπίσκους, ξεκινώντας από τη Xώρα και καταλήγοντας στον Aλυκό και το Πυργάκι.

Στις περισσότερες από αυτές τις παραλίες θα βρείτε εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ταβέρνες και καντίνες. Ποιοτικά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, γραφικές ταβέρνες με παραδοσιακές γεύσεις, ουζερί, καφετέριες, μπαρ και μεγάλα κλαμπ θα σας ενθουσιάσουν με την ποικιλία τους, ενώ πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα μέσα στη Xώρα και τα περίχωρα, καθώς και κάμπινγκ στις περιοχές Άγιος Προκόπιος, Άγιος Γεώργιος και Aγία Άννα θα εξασφαλίσουν την άνετη διαμονή σας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360100           (+30) 2285 022100          (+30) 2285 032899                (+30) 2285 360500

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Νάξο

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP