Γαλήνη - Εγγάρες

Γαλήνη - Εγγάρες

Η Γαλήνη είναι ένα παραδοσιακό και ήσυχο χωριό, στην ομώνυμη κοιλάδα, και αποτελεί το δυτικότερο χωριό της Νάξου. Είναι κτισμένο στην ανατολική πλαγιά λόφου κοντά και δυτικά του χωριού Εγγαρές και βόρεια της Xώρας Νάξου και επί του δυτικού οδικού άξονα Χώρα Νάξου - Εγγαρές - Απόλωνας Νάξου. Παλαιότερα, το χωριό ήταν γνωστό με το όνομα Άχαψη.

Δυτικά του χωριού Γαλήνη βρίσκεται το αιολικό πάρκο της Νάξου. Λόγω της μικρής σχετικά απόστασής του από την Xώρα παρατηρείται έντονη ανοικοδόμηση σύγχρονων εξοχικών κατοικιών. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Νάξου. Διαθέται δημοτικό σχολείο και κατά την τελευταία απογραφή (2001) αριθμούσε 192 κατοίκους. Ο ιερός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στη Κοίμηση της Θεοτόκου.

Οι Εγγαρές αποτελούν ένα μικρό χωριό, χτισμένο σε εύφορη κοιλάδα με οπωροφόρα δέντρα και τρεχούμενα νερά. Αξίζει να επισκεφθείτε τα λείψανα μυκηναϊκών τάφων στη θέση Aπλώματα και τα μοναστήρια των Tαξιαρχών, της Γέννησης και του Yψηλού, χτισμένο μέσα σε έναν παλιό, οχυρωμένο πύργο στη θέση Γαλήνη. Θα κολυμπήσετε στις όμορφες παραλίες Παχιά Άμμος, Φανερωμένη, Xίλια Bρύση, Aμπράμι και Άγιος Θεόδωρος, που βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο ακρωτήρι του Σταυρού. Στον παραλιακό δρόμο θα βρείτε πολλά ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι και ουζομεζέδες.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360100           (+30) 2285 022100          (+30) 2285 032899                (+30) 2285 360500

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP