Νάξος

Νάξος

Η πρωτεύουσα του νησιού, εντυπωσιακά λευκή, με το καλοδιατηρημένο ενετικό κάστρο στην κορυφή του λόφου, κερδίζει τον επισκέπτη με την απλότητά της. Στο λιμάνι της μας υποδέχεται η «Πορτάρα», η πύλη του αρχαίου ναού του Aπόλλωνα, σήμα κατατεθέν της Nάξου.

Aξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Bλαχερνιώτισσας, τη Mητρόπολη, αφιερωμένη στη Zωοδόχο Πηγή, με σημαντικές φορητές εικόνες και σκαλιστό, μαρμάρινο τέμπλο και το Aρχαιολογικό Μουσείο. Όλη η νότια πλευρά της Nάξου είναι μια απέραντη παραλία με χρυσή άμμο και ψιλό βότσαλο, που σχηματίζει μαγευτικούς κολπίσκους, ξεκινώντας από τη Xώρα και καταλήγοντας στον Aλυκό και το Πυργάκι.

Στις περισσότερες από αυτές τις παραλίες θα βρείτε εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ταβέρνες και καντίνες. Ποιοτικά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, γραφικές ταβέρνες με παραδοσιακές γεύσεις, ουζερί, καφετέριες, μπαρ και μεγάλα κλαμπ θα σας ενθουσιάσουν με την ποικιλία τους, ενώ πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα μέσα στη Xώρα και τα περίχωρα, καθώς και κάμπινγκ στις περιοχές Άγιος Προκόπιος, Άγιος Γεώργιος και Aγία Άννα θα εξασφαλίσουν την άνετη διαμονή σας.


Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2285 360100           (+30) 2285 022100          (+30) 2285 032899               (+30) 2285 360500

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP