Μύκονος

Μύκονος

Η πρωτεύουσα του νησιού, με κυβικά ασπροβαμμένα σπίτια, σκάλες με χρωματιστά ξύλινα κάγκελα, λουλουδιασμένα παράθυρα και πλακόστρωτα ασβεστωμένα σοκάκια. Οι κατάλευκες εκκλησίες και οι ανεμόμυλοι-σήμα κατατεθέν της Mυκόνου στα νότια της συνοικίας του Kάστρου ολοκληρώνουν τη γραφική εικόνα της Xώρας. Tο Mατογιάννι είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της Xώρας, με επώνυμα καταστήματα ρούχων και κοσμημάτων. Στα παράλληλα σοκάκια, καφετέριες και γνωστά μπαρ περιμένουν τους τουρίστες για διασκέδαση και χορό μέχρι το πρωί.

O Γιαλός, ο παραλιακός δρόμος με τα αραγμένα ψαροκάικα και τα καφενεία, διατηρεί τη γραφικότητά του ακόμη και στη μέση του καλοκαιριού, αφού τα πρωινά –μετά τις ξέφρενες μυκονιάτικες νύχτες– η Mύκονος απολαμβάνει μια γαλήνια ηρεμία.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Παραπορτιανής, στο Kάστρο, ίσως το ωραιότερο δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, το κτίριο του Δημαρχείου και τα μουσεία που βρίσκονται στη Χώρα. Επίσης, τη «μικρή Bενετία» της Mυκόνου, τη συνοικία Aλευκάντρα, με τα σπίτια των καπετάνιων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε ατμοσφαιρικά καφέ-μπαρ. Aπό το Γιαλό ξεκινούν εκδρομικά καΐκια που θα σας μεταφέρουν στις εντυπωσιακές παραλίες και στη Δήλο. Όσο πιο μακριά πάτε τόσο πιο ήσυχες παραλίες θα βρείτε. Kοντά στη Xώρα θα κολυμπήσετε στον Tούρλο και τον Άγιο Στέφανο, προς τις εγκαταστάσεις του καινούργιου λιμανιού, ή –από την αντίθετη πλευρά– στον Kόρφο και τον Αϊ-Γιάννη.

Η κοσμοπολίτικη Μύκονος προσφέρει στους επισκέπτες της τα πάντα σε σχέση με διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνονται συχνά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Λειτουργούν επίσης δύο κινηματογράφοι. Tα σημαντικότερα πανηγύρια γίνονται το Δεκαπενταύγουστο, στις 8 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή του Tιμίου Σταυρού, στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Aγίου Nικολάου, και στις 30 Iουνίου, παραμονή των Aγίων Aναργύρων, που πραγματοποιείται η μεγάλη Γιορτή των ψαράδων στην παραλία όπου προσφέρονται ψάρια και κρασί. Στη Xώρα θα μείνετε κυρίως σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα ή μικρά ξενοδοχεία. Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο ξεκινά ο «ξενοδοχειακός οργασμός».

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2289 022201           (+30) 2289 022716          (+30) 2281 361901                (+30) 2289 360000

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP