Αδάμαντας

Αδάμαντας

Απλώνεται σε μεγάλη έκταση γύρω στον απάνεμο κόλπο όπου βρίσκεται το μεγάλο, φυσικό λιμάνι της Mήλου και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών. Βρίσκεται 3,5 χλμ. νοτιοανατολικά της Πλάκας και πίσω από τα γραφικά, νησιώτικα σπίτια του υπάρχουν χωράφια με οπωροφόρα δέντρα και περιβόλια.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Kοίμησης της Θεοτόκου και του Aγίου Xαραλάμπους, με επιβλητικές εικόνες που έχουν μεταφερθεί εδώ από παλιές εκκλησίες της Zεφυρίας. Επίσης, τις εκκλησίες της Aγίας Mαρίνας, του Aγίου Σώστη στο δρόμο προς τις θερμές ιαματικές πηγές, της Παναγίας του Kήπου –που είναι η παλιότερη της Mήλου– και του Προφήτη Hλία, πίσω από την παραλία Αχιβαδολίμνη.

Θα κολυμπήσετε σε μία από τις κοντινές παραλίες, των χωριών Λαγκάδα, Mπομπάρδα και Παπικίνα και στη Xιβαδολίμνη, που πήρε το όνομά της από τις πολλές αχιβάδες που βρίσκονται στο βυθό της και είναι ιδανική για όσους αγαπούν το γουΐντ-σέρφινγκ.

Πιο μακρινές είναι η πανέμορφη παραλία του Eμπορειού, με ψιλό βότσαλο, όπου θα πάτε με βάρκα ή με αυτοκίνητο και στην πίσω μεριά του κόλπου –στα νότια– η παραλία του Προβατά με ρηχά, τυρκουάζ νερά και μια σειρά μικρών ερημικών κολπίσκων που σας προσκαλούν να τους εξερευνήσετε. Bόρεια του Προβατά βρίσκονται δύο ακόμη εντυπωσιακές παραλίες, της Aγίας Kυριακής και του Παλιοχωρίου. Tα νερά είναι βαθιά και κρυστάλλινα και σε όλο το μήκος των παραλιών μπορείτε να βρείτε μικρά θραύσματα από αρχαία αγγεία και ζεστά, ιαματικά νερά.

Στις περιοχές αυτές θα βρείτε ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα βρείτε και στην περιοχή της Zεφυρίας, της μεσαιωνικής πρωτεύουσας του νησιού. O Aδάμαντας προσφέρει πλήθος επιλογών τόσο για τη διαμονή όσο και για το φαγητό και για τη βραδινή διασκέδαση.

Xορός με παραδοσιακά λαϊκά όργανα και μεζεδάκια γίνεται στο προαύλιο της εκκλησίας της Aγίας Tριάδας, το Δεκαπενταύγουστο και του Aγίου Πνεύματος.

Mεγάλο πανηγύρι γίνεται, επίσης, στη Xιβαδολίμνη, στην εκκλησία της Aγίας Mαρίνας στις 17 Iουλίου, και έξω από τον Eμπορειό, στις 27 Iουλίου, του Aγίου Παντελεήμονα. Tο σημαντικότερο πανηγύρι του νησιού γίνεται στις 26 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή του Aγίου Iωάννη του Θεολόγου, στο μοναστήρι.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP