Στούπα

Στούπα

Η Στούπα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της μεσσηνιακής Μάνης με εντυπωσιακές αμμουδιές και μεγάλη τουριστική κίνηση. Απέχει 45 χλμ. από την Kαλαμάτα. Αποτελεί το πιο ανεπυγμένο τουριστικά χωριό ολόκληρου του νομού Μεσσηνίας.

Ανατολικά του χωριού υψώνεται το κάστρο που υπήρξε ακρόπολη της παλιάς πολιτείας του Λεύκτρου. Κατά τον Παυσανία, εκεί υπήρχε ο ναός της Αθηνάς με το άγαλμά της.

Το χωριό διαθέτει δύο αμμώδεις παραλίες. Η μία βρίσκεται μέσα στο χωριό και είναι γνωστή ως η παραλία της Στούπας και η άλλη είναι η πασίγνωστη παραλία της Καλόγριας. Λίγο πιο δίπλα θα βρείτε και μια γραφική παραλία με βραχάκια, την Καλικούρα, με παραδοσιακά ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα. Επίσης, διαθέτει πολλές ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ.

Η περιοχή έχει διατηρήσει το παραδοσιακό της ύφος, με αμέτρητα πέτρινα πυργόσπιτα (αρακτηριστικό γνώρισμα της Μάνης). Κοντά στη Στούπα υπάρχουν πολλά μονοπάτια και σπηλιές για τους φίλους της πεζοπορίας, τα οποία περνούν μέσα από βουνά και φαράγγια, αποκαλύπτοντας άγρια τοπία και κρυμμένα βυζαντινά εκκλησάκια.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2721 360900           (+30) 2721 073209          (+30) 2763 027020                (+30) 2721 077210

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP