Μεσσήνη

Μεσσήνη

Σύγχρονη κωμόπολη, χτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Πάμισου, στο κάτω μέρoς της Μεσσηνιακής πεδιάδας, το Ομηρικό «Μάκαρ πεδίον» ή «Μακαρία», όπως λέγεται ακόμα και σήμερα. Ο Παυσανίας το 150 π.Χ. την αναφέρει με το όνομα "Λίμναι". Κατά την περιόδο της Φραγκοκρατίας αναφέρθηκε και ως "Νησί" το οποίο χρησιμοποιείται από τους ντόπιους και σήμερα.

Άντεξε στις προκλήσεις των καιρών και κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει το πληθυσμό της αλλά και να τον αυξήσει. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά έπαιξαν: 1). ο πλούσιος κάμπος που διαθέτει με συνέπεια την αυξημένη αγροτική παραγωγή με κυρίαρχα προϊόντα: το λάδι, τις ελιές, τις πατάτες, τα σύκα, τα τυριά και τα κρασιά και 2). η πανέμορφη και λειτουργική παραλία της Μπούκας.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένα μεγάλο πάρκο με φοίνικες, σιντριβάνια και αναψυκτήριο. Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βρίσκεται η Αρχαία πόλη της Μεσσήνης, που σώζεται σχεδόν άθικτη λόγω της λάσπης που την είχε σκεπάσει και που συναγωνίζεται σε αίγλη και ομορφιά πολλούς απο τους γνωστότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Θα κολυμπήσετε στην οργανωμένη παραλία με τη χρυσή άμμο, μήκους 20 χλμ., της πόλης Mπούκα, η οποία έχει βραβευθεί με το Xρυσό Aστερία της E.E.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2722 360100           (+30) 2761 062230          (+30) 2724 022505                (+30) 2722 024752

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP