Μαραθόπολη

Μαραθόπολη

Η Μαραθόπολη (ή Μάραθος) είναι ψαροχώρι στην δυτική ακτή του νομού Μεσσηνίας, μεταξύ της Κυπαρισσίας και της Πύλου. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται κατά πολύ, καθώς η περιοχή έχει έντονη τουριστική κίνηση και στην ίδια τη Μαραθόπολη λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping και μικρά ξενοδοχεία.

Επίσης, το χωριό φημίζεται για τις ψαροταβέρνες, ενώ το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλες τις γειτονικές περιοχές της Μεσσηνίας. Απέναντι από το χωριό βρίσκεται το νησάκι Πρώτη.

Με έδρα τη Μαραθόπολη μπορείτε να επισκεφθείτε: σε απόσταση 15 χλμ. τα ανάκτορα του θρυλικού βασιλιά Νέστορα της αρχαίας Ελλάδας και το Μουσείο της Μυκηναϊκής περιόδου στη Χώρα, την πανέμορφη Πύλο με το ενετικό κάστρο, σε απόσταση 25 χλμ. τη Μεθώνη με ένα απο τα μεγαλύτερα κάστρα της Μεσογείου, σε απόσταση 40 χλμ. την ονομαστή Κορώνη, σε απόσταση 55 χλμ. την αρχαία Ιθώμη, σε απόσταση 30 χλμ. την απολαυστική Κυπαρισσία, σε απόσταση 40 χλμ. τους «καταρράκτες» του Νέδα.

Γύρω από τη Μαραθόπολη θα βρείτε όμορφες αμμουδερές παρθένες παραλίες, για να απολαύσετε τα πιο δροσιστικά σας μπάνια. Βόρεια της Μαραθόπολης (2 χλμ.) η μαγική παραλία του Λαγκούβαρδου, νότια (3,5 χλμ.) η φιλική παραλία Αγία Σωτήρω, λίγο πιο κάτω (2 χλμ.) η κοσμική παραλία Μάτι. Απέναντι στο Μάραθο, στο νησάκι Πρώτη, μια μικρή ημερήσια κρουαζιέρα θα σας ταξιδέψει στο αέναο παρελθόν των θρύλων.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα δύο προϊόντα για τα οποία φημίζεται ο τόπος αυτός, το ελαιόλαδο και το κρασί. Απλή περιγραφή

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2763 022224           (+30) 2761 062230          (+30) 2761 022199                (+30) 2763 360100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP