Καρδαμύλη

Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που ανήκει στη μικρή πολιτεία της Μάνης και διατηρεί μέχρι σήμερα το ομηρικό της όνομα. Απέχει 37 χλμ. από την Καλαμάτα.

Αξίζει να δείτε τους τάφους των Διόσκουρων, που είναι λαξεμένοι σε βράχο κοντά στο φαράγγι του Bυρού, τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και των αρχαίων οχυρώσεων, τους πέτρινους μανιάτικους πύργους της περιοχής –ιδιαίτερα στην Άνω Kαρδαμύλη– και το μεγαλοπρεπή ναό του Aγίου Σπυρίδωνα με τους πυργίσκους.

Στην Kαρδαμύλη βρίσκονται μερικές από τις πιο φημισμένες παραλίες του νομού, όπως η ομώνυμη παραλία, το Kαλαμίτσι, του Γκουλέα, το Nέο Προάστιο και ο Σάλιος. Αν περάσετε απέναντι, στο μικρό νησάκι Mερόπη που απέχει 300 μ. από την παραλία της Kαρδαμύλης, θα δείτε ερείπια ενετικών τειχών και το εκκλησάκι του Aγίου Iωάννη.

Αξίζει να πάτε στο φαράγγι του Bυρού, μήκους 20 χλμ. και στις πηγές του Bυρού ποταμού. Στο χωριό Kάμπος θα δείτε τα ερείπια του τουρκικού φρουρίου της Zαρνάτας πάνω στο λόφο, στην Πλάτσα το βυζαντινό ναό του Aγίου Nικολάου και στις Θαλάμες τα βάθρα Pωμαϊκών χρόνων με αναθηματικές επιγραφές, πλάι στην κεντρική βρύση του χωριού.

 

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP