Βυζίτσα

Βυζίτσα

Η Βυζίτσα είναι ένα όμορφο χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση 29 χιλιόμετρων από το Βόλο, ανάμεσα στα χωριά Πινακάτες και Μηλιές, σε υψόμετρο 450 μέτρων, και είναι ένα από τα πιο γνωστά Πηλιορείτικα χωριά που γνώρισε μεγάλη άνθηση και πλούτο στο παρελθόν, γεγονός που διακρίνουμε ακόμη και μ’ ένα μικρό περίπατο. Tα επιβλητικά πέτρινα αρχοντικά με τα βιτρό, τα πέτρινα καλντερίμια και τα πλατάνια που μας προστατεύουν με τη σκιά τους συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα.

Δίκαια το χωριό έχει κηρυχθεί διατηρητέο και έχει πάρει το βραβείο του «Xρυσού Mήλου», που δίνεται στους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς.

Eπισκεφθείτε τη Λαογραφική Συλλογή, που στεγάζεται σε ανακαινισμένο πύργο-ξενοδοχείο, και το μοναστήρι του Aγίου Iωάννη του Πρόδρομου του 18ου αι. Aπό τη Bυζίτσα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα μέχρι τις Πινακάτες.

Η περιοχή ενδείκνυται για πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, σκι, ορειβατικό σκι, snowboarding κτλ. Το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες διαθέτει τέσσερις πίστες, και πίστα αρχαρίων, συνολικού μήκους 5000 μέτρων. Υπάρχει ένα σύντομο μονοπάτι που ξεκινά από τη Βυζίτσα και καταλήγει στο σιδηροδρομικό σταθμό του «Μουτζούρη» στις Μηλιές. Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαδρομή ξεκινά από το καλντερίμι δίπλα στη Ζωοδόχο Πηγή και περνά από τους καταρράκτες, τον οικισμό Αργυραίικα και καταλήγει στα Καλά Νερά.

Για κολύμπι, θα επισκεφθείτε τα κοντινά Καλά Νερά αλλά και τις υπόλοιπες παραλίες του Παγασητικού και του Αιγαίου.

Διασκεδάστε στα πανηγύρια των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου και της Παναγίας στις 15 Αυγούστου. Στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις 29 Αυγούστου γίνεται διανομή της παραδοσιακής φάβας σε όλους τους επισκέπτες.

Θα απολαύσετε τη διαμονή σας στα παραδοσιακά ξενοδοχεία και στα αναπαλαιωμένα αρχοντικά που λειτουργούν ως πανσιόν.

Ιστορία

Η ιστορία της Βυζίτσας ξεκινάει από τον 16ο αιώνα, όταν πρωτοκατοικήθηκε κυρίως από Έλληνες της Αιγύπτου, οι οποίοι και έκτισαν τα περισσότερα από τα αρχοντικά που κοσμούν ακόμα και σήμερα το χωριό.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP