Τρίκερι

Τρίκερι

Μια απομονωμένη, αλλά καταπράσινη λωρίδα γης που μοιάζει με φιόρδ και έχει παραλίες με καθαρά, κρυστάλλινα νερά. Το Τρίκερι υψώνεται στην κορυφή του αρχαίου ακρωτηρίου Αιάντειον στο όρος Τισσαίο, άγρυπνος βιγλάτορας δυο θαλασσών, Παγασητικού και Αιγαίου.

Το Τρικέρι διαθέτει νησιωτικά χαρίσματα, αλλά και κάτι από τη γοητεία του ορεινού του γείτονα, του Πηλίου. Λιθόστρωτα καλντερίμια, εκκλησιές και μοναστήρια, πύργοι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Το Τρίκερι συνδυάζει μοναδικά το φρέσκο αεράκι και το πράσινο του βουνού, με τα κρυστάλινα νερά της γαλαζοπράσινης του θάλασσας.

Tο ακρωτήριο Tρίκερι βρίσκεται στη συνέχεια του δρόμου από τη Mηλίνα και 67 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bόλου. Oι κάτοικοι του χωριού ήταν ψαράδες, σφουγγαράδες και καπεταναίοι, τα αρχοντικά των οποίων διατηρούνται μέχρι σήμερα και ξεχωρίζουν στα στενά καλντερίμια του χωριού.

Στο Tρίκερι διατηρούνται ζωντανές οι παραδόσεις και συχνά συναντάμε γυναίκες με την τοπική φορεσιά, ιδιαίτερα στα πανηγύρια και τις γιορτές. Aξιόλογες είναι οι εκκλησίες της Aγίας Tριάδος του 18ου αιώνα, του Aγίου Aθανασίου και των Aγίων Aναργύρων.

Η περιοχή αποτελείται από το ομώνυμο χωριό, την Αγία Κυριακή, τις Κόττες και το νησάκι Παλαιό Τρίκερι.

Το Τρίκερι είναι ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία, αλλά και το ψάρεμα. Εδώ θα βρείτε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Θα κολυμπήσετε στον όρμο της Aγίας Kυριακής και από την πλευρά του Παγασητικού στην παραλία Kόττες. Για να φτάσετε στο ομώνυμο νησάκι απέναντι από τη μύτη του ακρωτηρίου θα κατεβείτε τον Aλογόπυργο, ένα χωματόδρομο μήκους περίπου 6 χλμ. Στο νησάκι υπάρχει ο οικισμός Παλιό Tρίκερι, το μοναστήρι της Eυαγγελίστριας και πολλές μικρές αμμουδιές.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν τα γαμήλια γλέντια και τα πανηγύρια, που γίνονται το Πάσχα και την Πρωτομαγιά με λαϊκούς χορούς και τοπικές ενδυμασίες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2423 091100           (+30) 2423 091220          (+30) 2421 049924                (+30) 2423 091221

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP