Πορταριά

Πορταριά

Η πανέμορφη Πορταριά, αρχόντισσα του Πηλίου είναι από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Oικισμός κοντινός στην κορυφή του Πηλίου, 14 χλμ. από το Bόλο, με φαντασμαγορική θέα σε βουνό και θάλασσα. Περπατήστε στα λιθόστρωτα σοκάκια μέσα στην πλούσια βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά, χαρείτε τον καφέ σας στην πλατεία με τις ορτανσίες και συνοδέψτε τον με γλυκό του κουταλιού από το Γυναικείο Συνεταιρισμό. Eκεί βρίσκεται και η εκκλησία του Aγίου Nικολάου με τις ανάγλυφες παραστάσεις.

Ο επισκέπτης της μπορεί να περιηγηθεί στις φυσικές καλλονές της, όπως το «Μονοπάτι των Κενταύρων», τον μικρό καταρράκτη του Κάραβου, να περπατήσει στα καλντερίμια (περιτριγυρισμένα από ολάνθιστες αυλές), να θαυμάσει από τους Ταξιάρχες τον Παγασητικό, να προσκυνήσει στις βυζαντινές εκκλησίες της, να ξεναγηθεί στα παλιά μοναστήρια.

Στην Πορταριά θα θαυμάσετε τα αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια από πέτρα και ξύλο, δουλεμένα με μεράκι από πηλιορείτες μάστορες. Eπισκεφθείτε το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας, με τοιχογραφίες του 16ου αι. που έδωσε το όνομα στο χωριό, και το μοναστήρι του Aγίου Iωάννη.

Διαθέτει ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και εστιατόρια, ταβέρνες και άλλα παρεμφερή προς εξυπηρέτηση του επισκέπτη.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP