Νεοχώρι

Νεοχώρι

Το Νεοχώρι, η έδρα του Δήμου Αφετών, είναι ένα από τα ομορφότερα κεφαλοχώρια του Πηλίου, χτισμένο στο κέντροτης χερσονήσου της Μαγνησίας προς τα νοτιοανατολικά του ορεινού όγκου του Πηλίου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 480 μέτρων από την θάλασσα και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την όμορφη πόλη του Βόλου.

Ο τουρισμός στη περιοχή Νεοχωρίου τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία, με διαφορετικούς όμως ρυθμούς. Ενώ η 'Αφησσος έχει αναπτυχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα του Πηλίου, το Νεοχώρι και οι άλλοι οικισμοί του παραμένουν ακόμα παρθένες τουριστικά περιοχές. Το Νεοχώρι, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν παράδεισο για τους περιπατητές.

Αμφιθεατρικά χτισμένο έχει πανοραμική θέα προς τον Κεντρικό όγκο του Πηλίου, το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό Κόλπο. Δυτικά του Νεοχωρίου θα βρείτε το φράγμα του Παναγιώτικου με την πανέμορφη τεχνική λίμνη του. Πυκνό δάσος Πεύκης και κωνοφόρων δέντρων (από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα), καστανιάς, πλατάνων, θάμνων ερίκης και κουμαριάς περιβάλλουν το Νεοχώρι που μαζί με τις υπέροχες ρεματιές του συμπληρώνουν το πανέμορφο μωσαϊκό του τοπίου.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP