Νέα Αγχίαλος

Νέα Αγχίαλος

Παραθαλάσσια κωμόπολη και μικρός λιμένας στο βορειοδυτικό τμήμα του Παγασητικού κόλπου. Η Νέα Αγχίαλος βρίσκεται στα νότια του Βόλου σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την πόλη και ιδρύθηκε το 1907 από πρόσφυγες της Παλαιάς Αγχιάλου.

Η περιοχή έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή παραθεριστικό θέρετρο. Χαρακτηριστικό της είναι οι εναλλαγές των τοπίων. Είναι περιτριγυρισμένη από γραφικούς λοφίσκους και δαντελένιες ακτές.

Το όνομα Αγχίαλος παράγεται από την πρόθεση αγχί, που σημαίνει πλησίον, κοντά και τη λέξη αλς-αλός που σημαίνει θάλασσα.

Η Νέα Αγχίαλος διαθέτει υπέροχες παραλίες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην κοκκινωπή ή χρυσαφένια αμμουδιά. Κι αν προτιμάτε τα βότσαλα στην ατέλειωτη ακτή της Νέας Αγχιάλου θα βρείτε και βοτσαλωτή παραλία. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Η Νέα Αγχίαλος χτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Πυράσου, της Αχαΐας Φθιώτιδας, η οποία καταστράφηκε το 217 π.Χ. Στα ερείπια της δημιουργήθηκε μία καινούρια πόλη η οποία άκμασε τον 7ο αιώνα, εποχή κατά την οποία οι Φθιώτιδες Θήβες έφτασαν στο ανώτερο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και πνευματικό τους επίπεδο.

Οι ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή έφεραν στο φως ερείπια κτιρίων μεταξύ των οποίων εκκλησίες βασιλικού ρυθμού, δημόσια κτίρια, λουτρά, βαπτιστήρια και ένα μεγάλο αριθμό από μωσαϊκά δάπεδα τα οποία κοσμούσαν αυτά τα κτίρια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2428 350303           (+30) 2428 077911          (+30) 2428 076111                (+30) 2428 076666

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP