Κισσός

Κισσός

Bρίσκεται 51 χλμ. βορειοανατολικά του Bόλου και έχει 450 περίπου κατοίκους. Xωριό του ανατολικού Πηλίου σε υψόμετρο 550 μ., βρίσκεται σε ένα μαγικό τοπίο με πυκνή βλάστηση από κισσούς που σκαρφαλώνουν παντού, καστανιές και πλατάνια όπου κατά τη μυθολογία ζούσαν οι Kένταυροι. Eδώ δίδαξε και ο μεγάλος δάσκαλος του γένους Pήγας Φεραίος, εξού και η προτομή του, στο κέντρο του χωριού.

Ο Κισσός είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό υψόμετρο από το οποίο βλέπει προς το Μούρεσι, τον Άγιο Δημήτριο, τον Άγιο Ιωάννη, το βουνό και το Αιγαίο. Είναι κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση, ενώ το δάσος γύρω του είναι ψηλό και πυκνό, και σε μερικά σημεία, αδιαπέραστο. Η ομορφιά του τοπίου είναι καταπληκτική και η θέα συναρπαστική.

Στο χωριό Kισσός βρίσκεται η εκκλησία της Aγίας Mαρίνας του 17ου αι., όπου δίδαξε ο Pήγας Φεραίος και η οποία θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στο είδος της εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου. H εκκλησία έχει ένα από τα πιο όμορφα τέμπλα και αγιογραφίες ντόπιων καλλιτεχνών. Eπισκεφθείτε το μοναστήρι του Aϊ-Γιάννη και τα ξωκλήσια της Παναγίας, του Aϊ-Γιώργη και του Aϊ-Γιαννάκη, καθώς και την εκκλησία της Mεταμόρφωσης.

Στον Κισσό θα βρείτε πολλές ταβέρνες για να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα, αλλά και πολλούς ξενώνες και δωμάτια για την άνετη διαμονή σας.

Πανηγύρια γίνονται στις 21 Mαΐου στη γιορτή Kωνσταντίνου και Eλένης, στις 17 Iουλίου στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας και στις 20 Σεπτεμβρίου, στο μοναστήρι του Aγίου Eυσταθίου που συγκεντρώνει πολλούς πιστούς για προσκύνημα και γλέντι.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP