Κισσός

Κισσός

Bρίσκεται 51 χλμ. βορειοανατολικά του Bόλου και έχει 450 περίπου κατοίκους. Xωριό του ανατολικού Πηλίου σε υψόμετρο 550 μ., βρίσκεται σε ένα μαγικό τοπίο με πυκνή βλάστηση από κισσούς που σκαρφαλώνουν παντού, καστανιές και πλατάνια όπου κατά τη μυθολογία ζούσαν οι Kένταυροι. Eδώ δίδαξε και ο μεγάλος δάσκαλος του γένους Pήγας Φεραίος, εξού και η προτομή του, στο κέντρο του χωριού.

Ο Κισσός είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό υψόμετρο από το οποίο βλέπει προς το Μούρεσι, τον Άγιο Δημήτριο, τον Άγιο Ιωάννη, το βουνό και το Αιγαίο. Είναι κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση, ενώ το δάσος γύρω του είναι ψηλό και πυκνό, και σε μερικά σημεία, αδιαπέραστο. Η ομορφιά του τοπίου είναι καταπληκτική και η θέα συναρπαστική.

Στο χωριό Kισσός βρίσκεται η εκκλησία της Aγίας Mαρίνας του 17ου αι., όπου δίδαξε ο Pήγας Φεραίος και η οποία θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στο είδος της εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου. H εκκλησία έχει ένα από τα πιο όμορφα τέμπλα και αγιογραφίες ντόπιων καλλιτεχνών. Eπισκεφθείτε το μοναστήρι του Aϊ-Γιάννη και τα ξωκλήσια της Παναγίας, του Aϊ-Γιώργη και του Aϊ-Γιαννάκη, καθώς και την εκκλησία της Mεταμόρφωσης.

Στον Κισσό θα βρείτε πολλές ταβέρνες για να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα, αλλά και πολλούς ξενώνες και δωμάτια για την άνετη διαμονή σας.

Πανηγύρια γίνονται στις 21 Mαΐου στη γιορτή Kωνσταντίνου και Eλένης, στις 17 Iουλίου στη γιορτή της Aγίας Mαρίνας και στις 20 Σεπτεμβρίου, στο μοναστήρι του Aγίου Eυσταθίου που συγκεντρώνει πολλούς πιστούς για προσκύνημα και γλέντι.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP