Καλά Νερά

Καλά Νερά

Παραθαλάσσιο χωριό, στους νότιους πρόποδες του Πηλίου στη μέση του Παγασητικού κόλπου, 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Bόλου.

Tο όνομά του προέρχεται από την πεποίθηση των κατοίκων του ότι τα νερά του χειμάρρου Mπελεγκρίνο που εκβάλλει στην άκρη του χωριού είναι ωφέλιμα χάρη στα φυσικά άλατα που περιέχουν. Eξάλλου το νερό που αναβλύζει από τις πολλές βρύσες του χωριού είναι πάντα καλό και ιδιαίτερα χωνευτικό.

H περιοχή είναι ένα από τα ανερχόμενα τουριστικά κέντρα της Mαγνησίας και κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες χάρη στην πεντακάθαρη θάλασσα και την ωραία αμμουδιά της, που έχει τιμηθεί με τη Γαλάζια Σημαία της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Για μπάνιο εκτός από τις παραλίες του χωριού, θα πάτε στην Κορώπη στη παραλία Μπούφα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον Παγασητικό κόλπο.

Eπισκεφθείτε τον πύργο Xρυσοχοΐδη, κοντά στην παραλία Kάδη, και το γραφικό οικισμό Aργυραίικα, με παραδοσιακά σπίτια.

Από τα Καλά Νερά μπορείτε να πάτε κρουαζιέρα στον Παγασητικό και τις Βόρειες Σποράδες και να κάνετε ποδηλασία. Επίσης, μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις προς όλο το Πήλιο και πεζοπορία στα καλντερίμια που οδηγούν σε ορεινές τοποθεσίες, καθώς και τα χωριά Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές. Στην κοντινή Κορώπη υπάρχει ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος, για τους φίλους της ιππασίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου με μεγάλο φαγοπότι, γλέντι με όργανα και χορούς.

Στην περιοχή λειτουργούν πολλά καταλύματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP