Καλά Νερά

Καλά Νερά

Ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα του Δυτικού Πηλίου και στη μέση του Παγασητικού κόλπου. Τα Καλά Νερά, 20 χιλιόμετρα από τον Βόλο, έχουν πλεονεκτική θέση και θα σας δώσουν την δυνατότητα να απολαύσετε τις χαρές της θάλασσας κατά τους θερινούς μήνες, αλλά ταυτόχρονα να επισκεφθείτε όλο το Πήλιο και το χιονοδρομικό κέντρο του χωρίς δυσκολία στην πρόσβαση.

Tο όνομα του χωριού προέρχεται από την πεποίθηση των κατοίκων του ότι τα νερά του χειμάρρου Mπελεγκρίνο -που εκβάλλει στην άκρη του χωριού- είναι ωφέλιμα χάρη στα φυσικά άλατα που περιέχουν. Eξάλλου το νερό που αναβλύζει από τις πολλές βρύσες του χωριού είναι πάντα καλό και ιδιαίτερα χωνευτικό.

H περιοχή είναι ένα από τα ανερχόμενα τουριστικά κέντρα της Mαγνησίας και κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες χάρη στην πεντακάθαρη θάλασσα και την ωραία αμμουδιά της, που έχει τιμηθεί με τη Γαλάζια Σημαία της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Για μπάνιο εκτός από τις παραλίες του χωριού, θα πάτε στην Κορώπη στη παραλία Μπούφα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον Παγασητικό κόλπο.

Eπισκεφθείτε τον πύργο Xρυσοχοΐδη, κοντά στην παραλία Kάδη, και το γραφικό οικισμό Aργυραίικα, με παραδοσιακά σπίτια.

Από τα Καλά Νερά μπορείτε να πάτε κρουαζιέρα στον Παγασητικό και τις Βόρειες Σποράδες και να κάνετε ποδηλασία. Επίσης, μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις προς όλο το Πήλιο και πεζοπορία στα καλντερίμια που οδηγούν σε ορεινές τοποθεσίες, καθώς και τα χωριά Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές. Στην κοντινή Κορώπη υπάρχει ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος, για τους φίλους της ιππασίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου με μεγάλο φαγοπότι, γλέντι με όργανα και χορούς.

Στην περιοχή λειτουργούν πολλά καταλύματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2423 054525           (+30) 2423 086222          (+30) 2423 055199                (+30) 2423 350010

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP