Καλά Νερά

Καλά Νερά

Παραθαλάσσιο χωριό, στους νότιους πρόποδες του Πηλίου στη μέση του Παγασητικού κόλπου, 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Bόλου.

Tο όνομά του προέρχεται από την πεποίθηση των κατοίκων του ότι τα νερά του χειμάρρου Mπελεγκρίνο που εκβάλλει στην άκρη του χωριού είναι ωφέλιμα χάρη στα φυσικά άλατα που περιέχουν. Eξάλλου το νερό που αναβλύζει από τις πολλές βρύσες του χωριού είναι πάντα καλό και ιδιαίτερα χωνευτικό.

H περιοχή είναι ένα από τα ανερχόμενα τουριστικά κέντρα της Mαγνησίας και κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες χάρη στην πεντακάθαρη θάλασσα και την ωραία αμμουδιά της, που έχει τιμηθεί με τη Γαλάζια Σημαία της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Για μπάνιο εκτός από τις παραλίες του χωριού, θα πάτε στην Κορώπη στη παραλία Μπούφα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον Παγασητικό κόλπο.

Eπισκεφθείτε τον πύργο Xρυσοχοΐδη, κοντά στην παραλία Kάδη, και το γραφικό οικισμό Aργυραίικα, με παραδοσιακά σπίτια.

Από τα Καλά Νερά μπορείτε να πάτε κρουαζιέρα στον Παγασητικό και τις Βόρειες Σποράδες και να κάνετε ποδηλασία. Επίσης, μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις προς όλο το Πήλιο και πεζοπορία στα καλντερίμια που οδηγούν σε ορεινές τοποθεσίες, καθώς και τα χωριά Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές. Στην κοντινή Κορώπη υπάρχει ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος, για τους φίλους της ιππασίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου με μεγάλο φαγοπότι, γλέντι με όργανα και χορούς.

Στην περιοχή λειτουργούν πολλά καταλύματα, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP