Μαγνησία

Μαγνησία

Η Xώρα των Aργοναυτών και των Kενταύρων, όπου το πράσινο του βουνού σμίγει αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας. Από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας βυθισμένα σε καταπράσινα τοπία, στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου.

Η φύση, η πεντακάθαρη θάλασσα, οι γραφικές παραλίες, τα αξιοθέατα, οι δραστηριότητες και η δυνατότητα για πολλές κοντινές εκδρομές. Πολλές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τις ομορφιές της Mαγνησίας, είτε μιλάμε για το Πήλιο, είτε για τις ακτές της στο Aιγαίο και τον Παγασητικό Kόλπο.

Εδώ όπου οι άνθρωποι σας φιλεύουν απλόχερα τα εδέσματά τους, τα χωριά σας θυμίζουν μια άλλη εποχή, διατηρώντας ανέπαφο το τοπικό χρώμα και τις παραδόσεις τους. Φεύγοντας από εκεί, αγοράστε πανέμορφα φυτά και διαλεχτά γλυκά, φτιαγμένα με την παλιά καλή συνταγή.

Ο νομός Μαγνησίας είναι ένας τόπος ξεχωριστός. Με πλούσια μυθολογική παράδοση, μακραίωνο ιστορικό παρελθόν, αστείρευτες φυσικές καλλονές και δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να γνωρίσει.

Περιλαμβάνει γεωγραφικά την περιοχή της Μαγνησίας στην Θεσσαλία και τα νησιά των Βόρειων Σποράδων Αλόννησο, Σκιάθο και Σκόπελο ενώ έχει έκταση 2.636 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 206.955 κατοίκους. Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα είναι ο Βόλος, ενώ εδώ ανήκει και το διάσημο πλέον Πήλιο.

Επισκεφθείτε τον κυρίαρχο Βόλο, μια μεγάλη, σύγχρονη και πολύ ”ζωντανή” πόλη, με καλή ρυμοτομία και μεγάλες πλατείες. Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλίας και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της χώρας.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Πήλιο και τα Χωριά του. Παραδοσιακά ορεινά χωριά του βουνού των Κενταύρων που είναι ο ισχυρότερος τουριστικός προορισμός στη Μαγνησία. Το καθένα με τη δική του ιστορία και προσωπικότητα και όλα μαζί, άξια δείγματα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Περάστε απέναντι στα τρία πανέμορφα καταπράσινα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, είτε για ήρεμες είτε για πιο ζωντανές διακοπές.

Η Μαγνησία διαθέτει όλες τις τουριστικές υποδομές που χρειάζονται για να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Υπάρχει πληθώρα από ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες και αναπαλαιωμένα αρχοντικά, αλλά και εστιατόρια ταβέρνες με εκλεκτό φαγητό και τοπικές γευστικές προκλήσεις, ποιοτικούς χώρους νυχτερινής διασκέδασης. Φεύγοντας από εκεί, αγοράστε πανέμορφα φυτά και διαλεχτά γλυκά, φτιαγμένα με την παλιά καλή συνταγή…

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2310783555           (+30) 24210 76921          (+30) 2422026273                (+30) 2421039623

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στη Μαγνησία

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP