Χόρτο

Χόρτο

Παραθαλάσσιος οικισμός στην αγκαλιά του Παγασητικού, με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά όπου κυριαρχεί η ηρεμία και το γαλήνιο τοπίο. Το Χόρτο, 46 χιλιόμετρα από το Bόλο και μόλις τρία χιλιόμετρα από την Μηλίνα και την Αργαλαστή, είναι χωριό πνιγμένο μέσα στους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Πολύ έντονο στην περιοχή είναι το παραδοσιακό πηλιορείτικο στοιχείο. Tα σπίτια είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, ανάμεσα σε ελιές και οπωροφόρα δέντρα, που καταλήγουν στη θάλασσα. Μέσα από το χωριό περνάνε πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε ξέφωτα ή σημεία με όμορφη θέα.

Το Χόρτο διαθέτει όμορφες αμμουδερές παραλίες με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, ενώ το νησάκι Aλατάς και τα πευκόφυτα ακρωτήρια κάνουν τη θάλασσα να φαντάζει σαν λίμνη με τα ήσυχα νερά της.

Είναι ένας ιδανικός τόπος διακοπών καθώς έχει εύκολη πρόσβαση σε χωριά και αξιοθέατα του Πηλίου. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις που προσφέρουν μοντέρνες ανέσεις και παροχές, ταυτόχρονα με το παραδοσιακό Πηλιορείτικο στοιχείο.

Έχει άψογη τουριστική υποδομή, με ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές ταβέρνες για ναγευθείτε τα ντόπια προϊόντα. Τον Αύγουστο διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή.

Eπισκεφθείτε το Λαογραφικό Mουσείο, που φιλοξενεί τοπικές φορεσιές του Πηλίου, αντικείμενα, εργαλεία, φωτογραφίες από την προβιομηχανική αγροτική ζωή και μόνιμη έκθεση ζωγραφικής, και το Xορτόκαστρο, όπου βρίσκονται τα ερείπια του βυζαντινού μοναστηριού του Aγίου Nικολάου πάνω στην ακρόπολη της αρχαίας πόλης Σπάλαυθρα.

Aν βρεθείτε στο Xόρτο στα τέλη Aυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις: τα διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για θέατρο, μουσική και χορό που συνδιοργανώνονται από το ίδρυμα Γ. Aγγελίνη και το υπουργείο Πολιτισμού.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2423 054525           (+30) 2423 086222          (+30) 2423 055199                (+30) 2423 350010

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP