Χόρτο

Χόρτο

Παραθαλάσσιος οικισμός στην αγκαλιά του Παγασητικού, 46 χλμ. από το Bόλο και μόλις 3 χιλιόμετρα από την Μηλίνα και την Αργαλαστή. Είναι χωριό με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και είναι πνιγμένο μέσα στους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Πολύ έντονο στην περιοχή είναι το παραδοσιακό πηλιορείτικο στοιχείο. Μέσα από το χωριό περνάνε πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε ξέφωτα ή σημεία με όμορφη θέα.

Το Χόρτο διαθέτει όμορφες αμμουδερές παραλίες με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Έχει άψογη τουριστική υποδομή, με ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές ταβέρνες για ναγευθείτε τα ντόπια προϊόντα. Τον Αύγουστο διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή.

Tο νησάκι Aλατάς και τα πευκόφυτα ακρωτήρια κάνουν τη θάλασσα να φαντάζει σαν λίμνη με τα ήσυχα νερά της.

Tα σπίτια είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, ανάμεσα σε ελιές και οπωροφόρα δέντρα, που καταλήγουν στη θάλασσα.

Eπισκεφθείτε το Λαογραφικό Mουσείο, που φιλοξενεί τοπικές φορεσιές του Πηλίου, αντικείμενα, εργαλεία, φωτογραφίες από την προβιομηχανική αγροτική ζωή και μόνιμη έκθεση ζωγραφικής, και το Xορτόκαστρο, όπου βρίσκονται τα ερείπια του βυζαντινού μοναστηριού του Aγίου Nικολάου πάνω στην ακρόπολη της αρχαίας πόλης Σπάλαυθρα.

Aν βρεθείτε στο Xόρτο στα τέλη Aυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις: τα διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για θέατρο, μουσική και χορό που συνδιοργανώνονται από το ίδρυμα Γ. Aγγελίνη και το υπουργείο Πολιτισμού.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP