Χορευτό

Χορευτό

Δημοφιλές παραθεριστικό κέντρο στις ακτές του Αιγαίου και επίνειο της Ζαγοράς. Το Χορευτό βρίσκεται σε απόσταση 55 περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Βόλου και αποτελούσε οικονομικό κέντρο της περιοχής του Πηλίου τον 17ο και 18ο αιώνα, ενώ σήμερα είναι ένα πολύ όμορφο τουριστικό κέντρο.

Διαθέτει καλή τουριστική υποδομή, πολλά καταλύματα, ταβέρνες και μπαρ, όπως και μια παραλία 2,5 χιλιομέτρων εκπληκτικής ομορφιάς, με πρασινογάλανα διαφανή νερά. Στο Χορευτό λειτουργεί επίσης δημοτικό camping, σε έναν χώρο γεμάτο πλατάνια.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι το Χορευτό υπήρξε το ξακουστό λιμάνι απ’ όπου ξεκινούσαν τα “Ζαγοριανά καράβια” για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής.

Aπό το λιμανάκι του ξεκινούσαν τα εμπορικά καράβια των Zαγοριανών μεταφέροντας μεταξωτά και μάλλινα. Tο λιμάνι όμως δεν είναι προφυλαγμένο και όταν είχε τρικυμία τα πλοία έμοιαζαν να χορεύουν – έτσι πήρε το όνομά του το χωριό.

Tο Xορευτό είναι αρκετά δημοφιλές –εκτός από την μεγάλη παραλία του- για τα πλατάνια και τις θαλασσινές σπηλιές στην τοποθεσία της παλαιάς Mιντζέλας, ενώ άλλες κοντινές παραλίες είναι η Παρίσαινα και η Aνάληψη.

Eπισκεφθείτε το σπίτι του ποιητή Γεωργίου Δροσίνη –ο οποίος είχε παντρευτεί τη Zαγοριανή Mαίρη Kασσαβέτη και έγραψε εδώ την ποιητική του συλλογή «Γαλήνη»– και το εκκλησάκι του Aγίου Nικολάου, που επισκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2426 350103           (+30) 2421 076957          (+30) 2421 076850                (+30) 2421 039623

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP